Лъжепрофесор води мръсната кампания на ГЕРБ-Русе

Често изборните кампании се решават не от фактите и качествата на хората, а от слухове и клевети, ловко тиражирани от предизборните щабове.

Русенският професор в тази дисциплина безспорно е Петър Иванов. Не че в действителност е професор, още по-малко академик, както сам се величае. Ограничения му капацитет като учен не му позволява да се реализира в нормален ВУЗ и го принуждава да търси развитие в АОНСУ (академията на БКП), където с триста зора се хабилитира като преподавател.

Докарва го някак до доцент, а за кратко и „извънреден професор“, което значи, че не е могъл да мине защита на професура във ВАК, а временно е назначен за професор, докато се яви титуляр. Нищо че след като е изгонен от университета, присъдил му званието, няма право да го носи, Петър Иванов гордо се кичи с него и дори така става член на нелегитимна академия, за да се фука с още една нищо незначеща титла. Всичкото това трупане на титли и звания, както и любовта му към бомбастични изяви в медиите е добър повод за психоанализа на лъжепрофесора, а тя би разкрила и налудничавото му поведение в политиката. Той минава през двуцифрено число партии в опит да задоволи комплексите си: БКП, НДСВ, Атака, ВМРО, Новото време, „Българска пролет“, „Възраждане“ са само малка част от тях. Сменя ги според моментната изгода. Най-траен е обаче бракът му по сметка с ГЕРБ.

Той започва в 2015-та, когато партията на Борисов в крайдунавския град се тревожи да не загуби изборите от кандидата на ВМРО – Искрен Веселинов. Виждат спасение в гнусния талант на Петър Иванов да произвежда лъжливи новини. И успяват – в хората е генерирано съмнение, изборната активност пада, купения цигански вот натежава и ГЕРБ печелят града. Кръгът „Космополитън“ продължава да управлява общината, усвоява близо 500 млн.лв. и вероятно възнаграждава достойно лакеите си.

Днес – след разцепление и вътрешни конфликти – ГЕРБ отново разчита на лъжепрофесора за да запази властта си. Той пак сътворява тонове гнусна помия, която да сипе върху опонентите на ГЕРБ – Галин Григоров от ВМРО, Пенчо Милков от БСП и др. Пише пасквилите си във фейсбук или, когато може да последват дела за клевета, от името на несъществуващ Алианс „Свети Георги“. Нищо истинно и смислено няма в писанията му, доводите са несъстоятелни, но са гарниарани със странната смесица от псевдонаучна претенциозност и каруцарски епитети: единият конкурент на ГЕРБ бил ловец и носел черни костюми, а другият е твърде активен и дядо му бил лош, третата пък била пенсионирана баба на 75 (като че ли лъжепрофесорът е по-млад). Едничката цел да бъде отвратен наивния читател. Да бъде убеден, че всички са маскари и не следва да се гласува.

Но дребната наслада на човекът с психически проблеми, който копнее да хули, каля и омаскарява също толкова, колкото да се кичи с незаслужени титли е по-малкия проблем. Големият е, че срещу своите сребърници, той демотивира гражданите да гласуват и в съюз с Върбан Циганина, кове нова победа на ГЕРБ. А после Даков и компания ще усвоят нови стотици милиони, ще си ги изнесат успешно в Испания или други райски кътчета, а русенци ще продължат да псуват орисията и управниците си. И да нямат вяра на никого.

СПОДЕЛИ ТОВА!
НЕ ВЯРВАЙ НА КЛЕВЕТИТЕ!
ГЛАСУВАЙ – ВСЕ ЕДНО ЗА КОГО!
РУСЕ ИМА НУЖДА ОТ ПРОМЯНА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *