Лудогорец иска треньор и халф от Сърбия

Лудогорец си хареса за треньор Иван Йованович. Сърбинът е първа опция за „орлите“, но той има оферта да поеме и националния отбор на родината си, твърдят местни медии.

Изпълнителният директор на шампионите Ангел Петричев призна, че търсят наставник, който да завърши реформата в клуба. Тя беше започната от Павел Върба, но чехът беше уволнен през есента, след като не успя да вкара „оплите“ в групите на Шампионската лига и полусезонът изкара Станислав Генчев. Вече е ясно, че той няма да остане на поста, но ще бъде помощник и на новия треньор.

„Това не е лесен избор, тъй като сме доста специфичен клуб. Смятам обаче, че имаме добра основа, върху която да стъпим и лека-полека да си върнем лицето, което беше познато в Европа. Ще продължим да залагаме на работата на Генчев и занапред в клуба“, обяви Петричев.

58-годишният Йованович води за последно националния отбор на ОАЕ. Западните ни съседи го искат за наследник на Любиша Тумбакович, който не успя да класира тима за Евро 2020. Очаква се в Разград да обявят новия треньор до края на годината.
„Орлите“ работят и по селекцията, като искат сръбския национал Саша Зделар от Партизан.

25-годишният халф, който е втори капитан на „гробарите“ отказал офертата, защото иска да играе в Западна Европа, пише сръбският сайт telegraf.rs. Лудогорец опитва да вземе и вратаря Кристиян Кахлина. 28-годишният хърватин вече четвърта година играе за ХНК Горица. В Разград той ще се бори за място под рамката с националите Владислав Стоянов и Пламен Илиев, а Ренан дос Сантос ще бъде освободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *