Левски и ЦСКА-Сф не си вкараха

„Червените“ завършиха 11 и с 2 червени картона, „сините“ с човек по-малко удържаха хикса

„Вечното дерби“ Левски – ЦСКА-Сф от 21-ия кръг на efbet Лига завърши без победител. „Сини“ и „червени“ не успяха да си вкарат гол и завършиха 0:0. Така за втори път през сезона те не успяха да се победят и играха в полза на шампиона Лудогорец.  През есента столичните „грандове“ завършиха 2:2.

26-кратните шампиони, които бяха символични домакини, доиграха последните 15 минути от мача с човек по-малко, тъй като Нуно Рейш бе изгонен след като вратарят Милан Миятович му подаде нескопосано топката и португалецът бе принуден да фаулира съперник. Още през първата част съдията Георги Кабаков показа червен картон на помощник треньора на „червените“ Добромир Митов от пейката, а веднага след срещата червен картон получи и капитанът на „червените“ Петър Занев, който нападна арбитъра.

Тимът на Милош Крушчич обаче определено могат да съжаляват, след като можеха да получат дузпа в 32-ата минута за игра с ръка на Живко Миланов, а веднъж и гредата помогна на Миятович след шут на Евандро. Черногорецът спаси и едно чисто положение, а гостите не се възползваха от численото си превъзходство.
„Сините“ обаче също могат да съжаляват, след като Паулиньо в края на първото полувреме и Ейолфсон с глава в 90-ата минута пропиляха чисти възможности. Капитанът Живко Миланов пък отправи най-опасния удар от фаул, който Бусато със сетни усилия изби.

Левски запази второто място с 44 т., а ЦСКА-Сф остана на четвърто място с 40 т., но в осми пореден мач от първенството не допусна гол в своята врата.

Стадион „Васил Левски“ събра над 26 000 зрители, като феновете на „сините“ бяха два пъти повече на трибуните. Те пристигнаха с организирано шествие под наслов: „Левски, ти си всичко за нас“. Предвид финансовите проблеми на „сините“, публиката не запали нито една димка или факла, за да спести излишни разходи на клуба.

Наставникът на „сините“ Петър Хубчев се опита да изненада своя съперник със състав, който не беше пробван в подготовката. Той не заложи на нито едно от новите попълнения – Симеон Славчев, Стайн Спиерингс и Деян Лозев, започнаха мача от пейката, а Николай Михайлов бе извън групата.

Милош Крушчич заложи само на едно от новите си попълнения – Стефано Белтраме, който дебютира в родния елит, но също така и на завърналия се на „Българска армия“ Едвин Джеси. Още в 9-ата мин. след корнер Мартин Райнов и Евандро си удариха главите и лекарските екипи навлязоха на терена. Носът на българския национал беше счупен и той бе откаран с линейка в болница, а мястото му зае Симеон Славчев.

Той обаче също получи контузия през втората част – счупен пръст на крака и бе сменен от друг дебютант – Деян Лозев. в 35-ата мин. гол на Али Соу бе отменен поради засада, като нападателят пое топката с ръка. Станислав Костов влезе в 56-ата минута на мястото на Мазурек и бе посрещнат с бурни овации от синята публика, но не успя да сътвори нищо запомнящо се. В Последните минути реферът Кабаков накъса играта, а това не се хареса на публиката и на играчите на двата тима. „Сините“ разчитаха на контраатака и предвид факта, че са с човек по-малко. В 90-ата минута Ейолфсон обаче можеше да се превърне в герой, но пропусна отблизо да засече с глава центриране от фаул и да донесе победата на Левски. Преди това пък Нашименто се контузи в рамото и остави „сините“ с девет души в последните секунди. Веднага след срещата Занев каза нещо остро на главния съдия, който го изгони. Това вбеси капитанът, който побесня, а най-вероятно заради реакцията си ще получи и по-тежко наказание.

Последното равенство без голове между сини и червени беше през април 2019 година в плейофите, а сега предстоят още два сблъсъка на „грандовете“ в предстоящите плейофи за титлата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *