Копейкин шокиран от напускането на Елена Гунчева

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че е шокиран от напускането на Елена Гунчева.

„Много неприятно съм изненадан и шокиран, защото ние всички до вчера вечерта се притеснявахме за здравословното състояние на г-жа Гунчева. Тя се притесняваше да не стане инвалид и затова не дойде на гласуването на вота на недоверие. Тя беше единственият депутат, който отсъстваше“, заяви Костадинов.

Той отхвърли нападките, които Гунчева отправя към ръководството на партията, като ги определи за абсолютно несъстоятелни. „За безотчетни пари? Тя много добре знае за тези пари, че те отидоха в помощ на хора в нужда. Не сме се договаряли с ГЕРБ. Десислава Атанасова, ако е била чест гост в стаята ни, вие, медиите, щяхте да го забележите това и да ни зададете този въпрос още много отдавна – откровена лъжа е това“, каза той.

Лидерът на „Възраждане“ коментира, че днес парламентарната група ще влезе в пленарната зала, за да се бори срещу вдигането на ветото за Северна Македония. „И тъй като темата днес е Македония, очевидно някой се опитва да измести фокуса и да създаде скандал. Смятам, че с това нейно изказване Гунчева заби последния пирон в ковчега на този абсолютно изчерпан и ненужен парламент“, каза Костадинов.

Ние от „Възраждане“ считаме, че единственото, което трябва да води всеки един народен представител тук, е българският национален интерес. Това заяви лидерът на партията Костадин Костадинов в декларация от името на парламентарната група. „България да е свободна, независима, обединена и благоденстваща“ е интересът, който трябва да защитават депутатите, смята той.

Костадинов призова народните представители да си спомнят добрите примери от историята. Той припомни, че на днешния ден – 24 юни, през 1913 г., се водят „най-ожесточените сражения по време на Втората балканска война“. По време на тази война България се изправя срещу не една, а пет държави, посочи той. Костадинов отбеляза, че страната ни не е сломена от това, че великите сили се изправят срещу нея. „Към настоящия момент се намираме в ситуация, в която трябва да се обърнем назад, за да видим това, което са правили нашите предци“, посочи лидерът на „Възраждане“.

Декларацията на лидера на „Възраждане“ предшестваше дебата по три проекта на решения за одобрение на предложения от Френското председателство на Съвета на ЕС проект на Преговорна рамка за членство в ЕС на Република Северна Македония. В тази връзка Костадинов призова да не се извършва „национално предателство“ и да не се взимат решения, които ще „погребат веднъж завинаги мечтата за българския национален идеал“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *