Контузия изхвърли Григор Димитров от Индиън Уелс

Българинът не успя да довърши мача си срещу Джейсън Къблър

Григор Димитров не успя да довърши мача си срещу Джейсън Къблър от втория кръг на турнира „Мастърс“ в Индиън Уелс заради контузия. Той реши да се откаже от борбата в третия сет при резултат 3:0 за неговия съперник. Българинът спечели първия сет с 6:2, но загуби втория след тайбрек с 6:7(5).

В третия сет нивото на играта му видимо спадна и изглежда причината за това е била контузия, заради която хасковлията реши да не доиграе срещата докрай и напусна корта преждевременно. Първият сет бе спечелен доста убедително от Григор Димитров с категоричното 6:2 гейма.

Макар не всичко да вървеше по мед и масло, хасковлията показа характер във важните моменти и сломи съпротивата на своя съперник. Още в началото Гришо проби подаването на Къблър във втория гейм и набързо дръпна в резултата с 3:0.

При следващите си два сервис-гейма обаче българинът показа колебания, като и в двата допусна да изостава с 15:40. Той обаче успя да се измъкне от трудните ситуации, като спечели и двата гейма, благодарение и на добрия си сервис. Така резултатът стана 5:2 в полза на Димитров, като в следващия гейм Къблър сервираше.

Австралиецът поведе с 40:0, но след това направи двойна грешка, която явно доста го разколеба. Това даде шанс на Григор да стигне първо до дюс, а след това и да измъкне гейма и да затвори сета при 6:2 в своя полза. Вторият сет бе доста по-различен.

Къблър видимо подобри играта си и стоеше напълно равностойно на Димитров. Сетът вървеше гейм за гейм, като всеки от двамата играчи печелеше сравнително лесно подаванията си. Единствено в началото, при първия сервис-гейм на Къблър, Григор имаше точка за пробив, но не успя да се възползва.

В крайна сметка сетът трябваше да бъде решен в тайбрек. В него Къблър тръгна по-добре с минипробив и поведе с 3:0, но Гришо успя да реагира и да докара нещата до 3:3. След това играта продължи точка за точка, като ключов момент бе при 5:5, когато българинът твърде лесно изкара в аут един ретур на втори сервис на съперника си и позволи резултатът да стане 6:5, а при следващото разиграване австралиецът стигна до още една точка и затвори сета със 7:5 в своя полза.

В началото на третия сет играта на Димитров тотално се разпадна. Къблър спечели лесно своето подаване, а след това записа и пробив на нула, след любезното съдействие на Григор, който направи две двойни грешки.

В третия гейм българинът имаше шанс да се върне в мача, тъй като имаше две точки за пробив. Той обаче не успя да реализира нито една от тях, а впоследствие загуби гейма, след което веднага отиде на мрежата и подаде ръка на съперника си, давайки знак, че не може да продължи мача заради контузия.

Така Димитров приключи безславно участието си в турнира, докато Къблър записа нов престижен успех и продължава в третия кръг, където ще се изправи срещу Франсис Тиафо или Маркос Гирон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *