Комисията „Росенец“ отново извика Ахмед Доган в парламента

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган отново бе поканен за изслушване в комисията „Росенец“. Той ще трябва да се яви на 14 септември от 14:00 часа, ако има Народно събрание. Повторното гласуване се наложи заради оспорване на кворума на предишното заседание. За предложението Доган да отговаря пред комисията гласуваха 7 депутати, а двамата представители на ДПС бяха против.

Членовете на комисията решиха още да поканят за изслушване министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, който да докладва за реда и организацията на масовите мероприятия на 11 юли миналата година, които ескалирали и само намесата на полицията предотвратила сблъсъците.

На гласуване не бяха подложени предложенията на ДПС да бъдат поканени всички 5800 участници в протеста в защита на Доган, тъй като председателят на комисията Калоян Янков от „Демократична България“ ги определи като „смехотворни“.

Заседанието беше преждевременно закрито заради напускането на депутата от ДПС Рамадан Аталай в знак на протест, че комисията се занимава с несвойствени въпроси. Следващото заседание е насрочено за 14 септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *