Кой иска да изрита Христо Иванов от протеста?

Ренегатът Виктор Димчев води открита война с „Да, България“

Не провокация срещу Христо Иванов с името на Младен Михалев-Маджо – основният снабдител на гориво за нуждите на Българската армия, а измамник и професионален протестър рути имиджа на лидера на „Да, България“ в последните дни. Виктор Димчев – един от тарторите на бунта през 2013-а, се оказа главно действащо лице в опита на част от десницата в лицето на бивши десебари и седесари да спрат демонстрациите срещу правителството на Бойко Борисов.

Виктор Димчев обаче не е случайно лице – той е с впечатляваща улично-политическа биография, приличаща досущ на тази на бившия си ментор Иванов, който от правосъден министър лично назначен от премиера Борисов във втория му мандат, до най-яростен негов критик и кандидат за властта. Димчев е типичен ренегат, след като в края на 2016-а е сред топ учредителите на „Да, България“, само година по-късно като автор в сочения за герберски медиен проект „Консерваторъ“, го засипва с обвинения в авторитаризъм и го удря по кокалчето с категорично мнение как е превърнал партията в лидерска.

„Повтарянето на понятието „диктатура на закона“ от страна на бившия правосъден министър във втория кабинет на Бойко Борисов – Христо Иванов – би бил сериозен политически гаф, ако последния многократно не е демонстрирал, че върховенството на закона за него е просто израз, към който той не се стреми, нито изповядва. Многобройни скандали съпътстват както неговия път като министър на правосъдието, така и периода, в който той обявява публично и налага своя политически проект“, пише в края на 2017-а Димчев (запазваме оригиналния правопис- б.р.).

Но преди да се стигне до днешните му антиИванови настроения и твърдо защитничество на кабинета чрез определения като „единственото нормално правителство“ и омаловажаване на протеста с упрек към организаторите, че лъжат за броя демонстранти на жълтите павета, Виктор Димчев започва живота си като зрял човек със серия измами.

В началото като турагент той жили десетки с документация и пари за издаване на визи за Мексико и е обвинен, а впоследствие името му е забъркано в чутовен скандал, свързан с МВР. Той се представя за телевизионен продуцент, който заедно със съдружник печели внушителните 200 бона за заснемането на филм за бежанския център в Бусманци преди МВР изобщо да обяви обществената поръчка за приключена.

Още през 2009 г. пък журналистът Степан Поляков го обвинява в криминални престъпления и заграбване на кабелна телевизия за туризъм. Поляков дори твърди, че Димчев се е занимавал с търговия с български визи, а майка му е била съдена и лежала в затвор в Мексико.

В редиците на „Да, България“ са убедени, че последните медийни изяви на бившия протестър и съратник на партията представляват единствено вендета, отправена конкретно срещу Христо Иванов в опит той да бъде дискредитиран и изгонен от жълтите павета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *