Кои са реалните мафиоти в България? И кого преследва Гешев?

Тези дни италианската и германската полиция при съвместна акция арестуваха над 100 души от т. нар. Ндрангета – калабрийската мафия, една от най-големите престъпни мрежи в света.

В Италия или САЩ мафиотите са известни като имена, дали се укриват или се разхождат поради липса на доказателства, но са известни с имената си, кой кой е. ФБР дава милиони годишно, за да ги следи и подслушва, те си знаят и т. н.

А кои са мафиотите в България? Големите престъпни босове? Контрабандни канали през Свиленград и Калотина? Наркодилъри, сводници? Перачи на пари в банки и строителство, заграбване на държавни имоти и др.?

Ако слушаш Гешев, това са само онези, описани в „Пик“ и „Телеграф“. Няколко едни бизнесмени, журналисти, които критикуват главния прокурор и политици, които искат смяната му. Той се сезира по техни публикации. Жълтата журналистика пише сценариите.

И така – Васил Божков. До 2020 г. никога не закачан от властите хазартен бос, колекционер с официално разрешение за частен музей, собственик на футболни клубове и т. н. Подгониха го в момент, в който каза, че го рекетират. Друснаха му 18 обвинения и той избяга в чужбина. Не го обвиниха само за това, за което призна – че е дал 64 милиона на Горанов и Борисов, за да му поправят закона да плаща по-малко данъци. Законът наистина е поправен. Има свидетелства, че му обещават „пълен съпорт“, есемеси, които показват съдействие от страна на финансов министър, на държавата, „ще помагаш“ и др. И в един момент – с бухалката по главата. Нещо не искал да прехвърля активи, запънал се.

Същата работа и с банкера Василев – не искал да прехвърля активи, запънал се, айде с бухалката… Банкерът тича на тайна среща в гаража на бившия към онзи момент премиер Борисов да го моли да не събарят банката КТБ. И му обяснява, че дал на Сталийски и Пеевски над 200 млн., поискани му „за Борисов“. Но я събориха, с прокурорска помощ, накараха вложители да изтеглят 1 млрд. за седмица и тя рухна. После не върнаха кредитите към нея, и разграбиха активите й на безценица. И големите телевизии помагат при всяка акция. А вестници се облажиха от КТБ, като не върнаха кредити за над 30 млн. Кредити, уредени за да подкрепят властта на Борисов с лъжи и пропаганда.

Кои са реалните мафиоти в България при това положение? За Гешев това са посочените в „Пик“ и „Телеграф“. Жълто-кафявите медии казват кого да „опраска“.

Пунта Мара… Така ни будалкаха с „Октопод“ в първия мандат на Борисов. Който излезе сега по телевизията и каза, че тогава министър Цветанов и прокурорът Борис Велчев арестували Трактора-Октопод, а той не можел да ги спре. И Алексей Петров Трактора е невинен. Гръмнаха го веднъж с гранатомет (неуспешно), сигурно да няма кой да разкаже след време какви игри са играни.

Сега други са измислени като „Октопод“, и сигурно и те не са в безопасност.

Октоподът и мафията, която търсим, изглежда, е другаде. А капо ди тути капи най-вероятно се крие в Банкя.

Иван Бакалов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *