Кмет на Пловдив уволни заместничката си зaрaди корупция

Стоян Алексиев обвини Лариса Кътова, че поръчките на общинaтa се изпълняват от нейни фирми

 

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев уволни заместничката си Лариса Кътова и отприщи бурен корупционен скандал в управляващата партия ГЕРБ.

Двамата се обвиняват взаимно в корупция в сигнали, адресирани до кмета Здравко Димитров и лидера на ГЕРБ-Пловдив Иван Тотев.

Алексиев заяви, че е отстранил Кътова от поста заради корупционни практики и неетично отношение към колегите. Тя е назначение на предишния кмет на района Ральо Ралев, който също бе обвинен за корупция и отстранен от поста.

Според кмета на „Северен“, Кътова е настоявала поръчките на кметството да се изпълняват само от „нейни“ фирми и е бавила документите на други изпълнители. Срещу поведението и имало сигнали от граждани.

Алексиев обяви, че не знае дали Кътова е внесла сигнал до Здравко Димитров, в който от своя страна го обвинява в корупционни практики. „Ако е така, ситуацията би била „крадецът вика крадецът“, добави Алексиев пред радио „Пловдив“.

Той ще сезира и Изпълнителната комисия на ГЕРБ с предложение бившата му заместничка да бъде изключена от партията.

„Такива хора нямат място в нашата партия. Аз съм новото начало, тя е миналото“, отече кметът. В началото на мандата Алексиев бе възложил на Кътова до подписва договорите за суми до 50 хил. лв., за които не се изисква конкурс.

Тези дни кметът уволни и главния архитект на района Надя Бабунска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *