Данаил Кирилов напуска и Народното събрание

Подалият оставка министър на правосъдието Данаил Кирилов напуска мястото си и като депутат в парламента. Това става ясно от седмичната програма за работа на Народното събрание.

Като точка първа за утрешното заседание е записано: „Прекратяване пълномощията на народен представител (Подадена оставка от н. п. Данаил Кирилов)“. След това депутатите ще продължат с промени в състава и членовете на парламентарни комисии и делегации.

В седмичната програма на парламента е предвидено второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование. Вносител на измененията е Министерския съвет. Законовите промени са приети на първо гласуване на 9.7.2020 г.

Депутатите ще гласуват на първо четене и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за българските лични документи, отново с вносител Министерския съвет. Това ще стане в четвъртък.

В петък народните представители ще приемат на първо гласуване промени в Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса и на Законопроект за изменение на Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2020 г. И на двата законопроекта за изменение и допълнение е вносител правителството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *