Кирил Петков нахълта непоканен в бТВ – бил най-добрият от ПП за дебат, ГЕРБ напуснаха

Кирил Петков наруши правилата и се появи непоканен на дебата в бТВ вместо Венко Сабрутев. Мария Цънцарова обвини „Продължаваме промяната“, че не спазват уговорката. Томислав Дончев и Деница Сачева напуснаха студиото след като предупредиха, че в тази държава трябва да се спазват правилата.

Кирил Петков се появил в бТВ 15 минути преди дебата и поставил в неудобно положение телевизията, защото участниците били уговорени предварително и темите също и партиите изпратили подходящите специалисти по темите.

Томислав Дончев, който бил на 15 минути път от телевизията също се появил, обясни самият той, защото сметнал, че дебатът е отворен и може да дойдат всякакви участници щом се е появил Петков.

“Аз дойдох, когато Венко не можа да дойде, но забележете тук от дясната ми страна са двама кандидата, явно защото ги е страх. Няма по-добър от ПП, който да адресира българските избиратели освен мен. Венко Сабрутев има лични причини, поради които не можа да дойде”, каза Петков.

„Аз разбрах, че това е свободно мероприятие и бях на 15 минути оттук и реших да дойда”, отвърна Дончев.

Последва и прекъсване от двете страни.

“Политическият сблъсък, дебатът на идеи, принципи, цели, програми, е изключително важен, но преди това има един друг разговор за правилата. Ако ние не сме състояние да спазваме правилата къде са всичките ни обещания цели приоритети и програми. Представете си например вие да бяхте организирали дебат на тема “Здравеопазване”. Ние да бяхме изпратили професор Ангелов и след 10 минути дебатът се окаже, че по тема “Газова криза””, попита Дончев.

Петков попита къде е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Дончев добави, че преди четири дни е поканил Петков на дебат.

От своя страна Деница Сачева каза на Петков: “Вие не уважавате правилата, законите, конституцията и сте решил, че можете да правите каквото си искате”.

Петков пита: “Къде се крие г-н Борисов, той е вашият лидер, защо той не дойде. Българският народ има право да знае кой ще води след 2 октомври и ако един от нас не може да дойде най-коректно е да изпратим лидера”.

Томислав Дончев и Деница Сачева напуснаха студиото на bTV, в разрез с правилата, които бяха приели да спазват политическите партии, вместо Венко Сабрутев в студиото е Кирил Петков.

От самото начало стана ясно че не може лидерите да участват лидерите, дебатът не е лидерски – Цънцарова

Дончев – има и един друг разговор разговорът за правилата – кой ги спазва и кой не ги спазва – и друг разговор – за свободата на словото

В крайна сметка дебата продължи в този формат, но без Деница Сачева или представител на ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *