Каримански напуска “кораба” след Ива Митева, зарязва ИТН

Финансистът намекна, че повече няма да се занимава с политика

Поредно знаково лице обяви оттглянето си от политическата формация на Слави Трифонов “Има такъв народ”. Любомир Каримански заяви в студиото на Нова тв, че е изпълнил задълженията си към партията, като подчерта, че не е бил неин член, а е бил избран от гражданска квота.

Финансистът дори намекна, че най-вероятно повече няма да се занимава с политика. В четвъртък стана ясно, че и бившият председател на парламента от квотата на ИТН – Ива Митева, напуска партията.

Каримански бе кандидат на ИТН за шеф на БНБ, но не беше избран. След като не успя да влезе в сегашното Народно събрание, той бе назначен за съветник на служебния финансов министър Росица Велкова.

В качеството си на такъв днес той заяви, че в актуализацията на тазгодишния бюджет се предвижда увеличаване на минималната работна заплата.

“Ние продължаваме мерките, които са в актуализацията на Бюджет 2022 г. Ако кажем, че замразяваме, с Бюджет 2022 г. бяха предвидени редица други допълнителни мерки, които да важат от 2023 г. Ние ще ги приложим и тях. Например една от мерките беше да вдигнем прага за ДДС”, заяви Каримански. Той потвърди, че би било нарушение, ако служебният кабинет предложи бюджет за следващата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *