Карадайъ за скандала с Кръстева: На Марс ли да ги изселим депесарите

Най-доброто нещо за последните 33 години в България се нарича ДПС. Да си депесар е гордост, обяви лидерът на Движението за права и свободи

Мустафа Карадайъ за пръв път в неделя пред бТВ коментира скандала в Народния театър „Иван Вазов“. По думите му назначената за пиар на институцията Велислава Кръстева не нарушава никакви закони, поради което той не намира причина за реакцията срещу нея.

В края на октомври вратата на кабинета на Велислава Кръстева беше надраскана с надписи „Връзки с обществеността на Ахмед Доган“, „ДПС“ и „Изчезвай“, а табелката с името ѝ е била изкъртена. Главният режисьор на театъра Александър Морфов заяви в отворено писмо, че той е извършителят, защото не е съгласен жената, която придружава Ахмед Доган по време на гласуванията му, да представлява Народния театър и работещите в него. Кръстева е дългогодишен говорител на ДПС и депутат от движението.

Карадайъ нападна актьорите от Народния театър с въпроса къде са били те и протестирали ли са, когато е била нарушавана Конституцията. Той обаче не уточни какво точно нарушение има предвид.

„Някой решил да протестира, защото друг е депесар. И като е депесар няма право да работи ли? Какво да ги правим депесарите, на Марс ли да ги изселим? Прави впечатление, че ако си депесар, това е нещо лошо. Най-доброто нещо за последните 33 години в България се нарича ДПС. Да си депесар е гордост, не е проблем“, каза Карадайъ.

В интервюто си той нарече истерия споровете в НС около хартиената бюлетина.

„Виждаме народни представители, които са скупчени около трибуната. Народните представители са в истерия. И тук основният въпрос е защо са в истерия? На този въпрос нашият отговор беше от трибуната на народното събрание с посочване на факти. Казахме и показахме разминавания на физическите носители“, каза той.

По думите му машинното гласуване без хартиени бюлетини е нарушаване на Конституцията.

„Гласуването е задължително. Технологията, с която ограничава българския гражданин, който иска да гласуват, да не може да гласува, за тях е морална. Трябва да се ръководим от интересите на народа, а не да ограничаваме народа“, каза Карадайъ.

Според него не бива да има просто някакво правителство.

„Формата на десния болшевизъм не бива да се наложи въпреки Конституцията на България, за да има някакво правителство. Аз това нещо не го споделям. Проблемът е много голям – десният болшевизъм за нарушаване на Конституцията. Един вид се опитвате да го представяте за нещо правилно, а онова, което е в защита на Конституцията на Република България, едва ли не, че е нещо лошо. Всеки един народен представител от движението за права и свободи защитава Конституцията естествено“, коментира той.

Карадайъ отговори и на въпросите за подвижните урни и тяхното увеличение в някои района на страната, където основно се гласува за ДПС. Според него това е успех, защото хората са били правилно информирани в хода на кампанията как въпреки своята невъзможност да стигнат до машините заради здравето си, могат да упражнят правото си на вот.

„Обяснението е много просто и елементарно, има една класическа партия в България, нарича се Движение за права и свободи. Тя в рамките на закона и на правилата се опитва да изпълни закона. Ние сме успели да организираме хората в неравностойно положение в нашите общини и чрез младежката ни организация да им разясним законодателството и да ги улесним“, каза Карадайъ.

При даден пример, в който община Стамболово над 50% от всички хора гласуват подвижни секции той коментира:

„Поздравления, поздравления на местната власт. Поздравление на партийния апарат. Благодаря на всички български граждани, които са подкрепили ДПС, за които се опитваме да бъдем гаранти, защитници на демокрацията, гарант и защитници за спазването на конституцията и законите на страната“, каза още той.

Карадайъ обясни и че не вижда нищо смущаващо там, където се гласува за ДПС, а там където това не се случва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *