Капитанът на „ЦСКА-София“: Дано вдигнем някаква купа

„Червените“ представиха отбора си за новия сезон пред около 1000 фенове на ст. „Българска армия“

Капитанът на „ЦСКА-София“ Николай Бодуров изрази оптимизъм, че с новите попълнения тимът е станал по-силен и през следващия сезон ще успее да се пребори за първи трофей. От създаването на клуба през 2016 г. претендентът за наследник на фалиралия ЦСКА завърши три пъти на второ място в първенството и отпадна веднъж в I кръг и два пъти на 1/2-финал в турнира за Купата на България.

„Новите са работоспособни момчета, влагат се във всяка една тренировка, не се пестят. Определено новите са добри за нашия отбор. От такива футболисти имаме нужда. Доволни сме всички. Надявам се да направим силен сезон и да вдигнем някаква купа, която е толкова дългоочаквана“, сподели Бодуров.

Официалното представяне на състава на „ЦСКА-София“ за сезон 2019/2020 г. се състоя в събота пред около 1000 зрители на ст. „Българска армия“. На терена излязоха 25 футболисти, от които деветима са нови спрямо края на предното първенство: Денис Давидов, Греъм Кери, Тони Уот, Густаво Бусато, Диего Фабрини, Петър Занев, Митко Митков, идващият от школата Петър Петров и завръщащият се от наем в „Етър“ Пламен Гълъбов.

Феновете придобиха първи впечатления от новия отбор в контрола срещу третодивизионния „Вихрен“ (Сандански). „Червените“ победиха с 3:0 след попадения на Греъм Кери в 28-ата, Али Соу в 53-тата и Рубен Пинто в 83-тата мин. Първият официален мач на вицешампионите на Първа лига е още утре – домакинство срещу черногорския „Титоград“ в I кръг от квалификациите за Лига Европа.

„Ще видим в първия мач дали отборът е готов. Според мен не е на 100%, но на 80-90 процента сме готови – коментира капитанът Бодуров. – Надявам се първия противник успешно да го преминем. А след това ще са ни нужни повече от 100%, ако искаме да преодолеем съперниците. Не сме коментирали за подценяване. Не мисля, че някой ще подцени „Титоград“, защото едно подценяване ще ни струва доста скъпо. Задължени сме да минем първия противник. Вторият е доста сериозен (б. р. – „Осиек“, Хър). Първият – не толкова, но черногорците са здрави момчета, ако не подходиш сериозно, ще си изпатиш. Ще е здрава битка.“

Междувременно от УЕФА обявиха името на съдията, който ще ръководи първия мач между „ЦСКА-София“ и „Титоград“. Двата отбора ще бъдат изведени на ст. „Българска армия“ утре от 20:30 ч. от португалеца Луиш Годиньо (33 г.).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *