Кадри от охранителни камери показват кой носи стълба на Георги Семерджиев

Полицаите открили Георги в жилището спящ и без дрехи

Отстраниха от длъжност полицайката Симона Радева, която най-вероятно е помагала на Георги Семерджиев. Миналата седмица в катастрофа в столицата той уби 2 жени, разказва Bulgaria ON AIR.

Секунди след инцидента Георги Семерджиев се измъква, тичайки по улица „Димитър Хаджикоцев“. В смазания джип остават ключовете му и едната му обувка. Разследващите откриват и наркотици и виагра. За да влезе в дома си, използва стълба, която е донесена на адреса му от полицайката Симона Радева. Това е заснето от охранителните камери на улицата.

Връзка двамата държали през телефона на един от служителите в автомивката, която държал Семерджиев. В апартамента на 35-годишния мъж полицаите не откриват наркотици. Когато влизат там, Семерджиев спи и е без дрехи.

Симона Радева вече е отстранена временно от длъжност, заради нарушаване на етичния кодекс, а прокуратурата започна да разследва, след доказателствата, че е изнасяла информация към Семерджиев.

„МВР не само е приведено в безпомощно състояние. В последната година то няма министър, защото всички виждаме очевидните татуси на всички охранителни полицаи и това не прави впечатление на онези, които ги назначават, на онези, които ги ръководят. Това не преви впечатление на медицинския институт на МВР, който ги подбира по медицински критерии и съображения“, коментира бившият началник на „Охранителна полиция“ в СДВР ген. Валери Григоров.

Швейцарската шофьорска книжка на Георги Семерджиев е фалшива, потвърдиха от Интерпол. Прокуратурата започна разследване за евентуален полицейски „чадър“ над Семерджиев.

„След всеки един такъв инцидент, може би 1/3 от времето и ресурсите отиват да се търсят причините, обективната истина, но една съществена част отива във взаимни обвинения, в политически дивиденти. Видяхме, че всички институции започваха изказванията си с прехвърляне на топката в полето на друг държавен орган“, каза Димитър Марков от Центъра за изследване на демокрацията.

Мярката за неотклонение на Георги Семерджиев влиза отново в съда на 14 юли.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *