Кабинетът „Николов“ – без министри от служебното правителство

„Има такъв народ“ обяви, че в проектокабинета начело с Пламен Николов няма да бъдат поканени министри от служебното правителство, нито представители на останалите политически сили в парламента. Ще има обаче имена от първия състав, който ИТН бяха обявили.

Има ли смяна на кандидата в последния момент

Представителите на партията Тошко Йорданов и Филип Станев акцентират, че не е имало промяна на кандидат-премиера им в последния момент.

Как да оттеглим Петър Илиев, като ние не сме го номинирали. Странно е откъде дойде тази информация„, коментира Станев.

Йорданов пък директно назова, че спекулациите с номинацията на адвоката Петър Илиев са тръгнали от Николай Хаджигенов от „Изправи се, ние идваме“.

На срещата ни с „Изправи се БГ! Ние идваме!” обсъждахме кои имена те не биха подкрепили и поради какви причини. С Петър Илиев работим от референдума, той е прекрасен юрист. Хората, които са от нашия екип, ги защитаваме, особено ако им „скачат” с глупости. Няма да ви кажа какъв ще става Петър Илиев в кабинета, това е работа на министър-председателя„, заяви Тошко Йорданов пред NOVA телевизия.

Търканията с ДБ и Асен Василев

Йорданов бе категоричен, че няма да се извини на служебния министър Асен Василев, след като от парламентарната трибуна го обвини, че е откраднал интелектуална собственост от свои бивши партньори в бизнеса.

Според Йорданов служебният финансов министър лъже, защото е имало съдебна експертиза в Лондон, след която той е предложил извънсъдебно споразумение.

Тази врътка Асен Василев я е направил още няколко пъти. Откраднал е код, който е продал на китайското правителство„, заяви депутатът от „Има такъв народ“.

По думите му Асен Василев се е появил като „фойерверк“, изглеждал е добре, общественото мнение също е изиграло ключова роля за „Има такъв народ“, които поканиха служебният финансов министър и двама негови колеги в първия си проектокабинет.

Христо Иванов си позволи да ни казва кой да слагаме за министър, затова си позволихме да отговорим. Отговорността се носи от този, който го е направил министър, не от нас. Аз не казвам, че президентът се е справил зле – служебният кабинет е прекрасен, могат да се допускат грешки. Ако имаме възможност да имаме кабинет, възможно е да имаме някой, който да не е достатъчно читав или да не стане достатъчно добър. Въпросът е да се реагира след това правилно. Тук просто се получи пренатягане с няколко човека с постоянно обяснение колко са светци. Светнаха червени лампи след разговора ни с него„, заяви още Йорданов.

В отделна телевизионна изява Филип Станев каза, че Асен Василев е канен само веднъж в проектокабинет на ИТН.

Той допълни, че са искрени в отношенията си с „Демократична България“. Определи декларацията им от парламентарната трибуна като изненадваща.

В първия ни разговор Иванов, генерал Атанас Атанасов, категорично заявиха, че нямат претенции за конкретни лица за министерски постове„, посочи Станев.

Пламен Николов – „разбран човек“

За кандидат-премиера на ИТН Тошко Йорданов заяви, че Пламен Николов е изключително образован.

Ако стане министър-председател и изпълнява служебните си задължения в ЕС, няма да берем срам. Човек е изключителен специалист. Според нас изпълва със съдържание поста, който евентуално ще заема. Той е комуникативен, човешкият термин е „разбран човек”, с него може да се води диалог„, обясни Йорданов.

Йорданов сподели, че кандидатът на ИТН за премиер е бил в реалния бизнес, рискувал е собствените си пари за развитието на фирма, поемал е отговорност за големи проекти.

С Пламен Николов работим от три години и половина. След референдумът, който направихме,  проведохме събеседване с хора, които са с качества имат желание да дадат каквото могат за промяната на страната. Беше публично, излъчвахме го в интернет, просто колегите журналисти и политици не гледат в перспектива. Там се появиха много качествени хора, с които работим”, каза още Йорданов.

Според него няма политик, който да е „дошъл” с натрупан политически опит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *