Борисов: Кандидат-премиер трябваше да е Слави Трифонов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоя, че кандидат-премиер на „Има такъв народ“ е трябвало да бъде Слави Трифонов.

„Имам само една забележка – трябваше да е Слави Трифонов. По-добре да поработи 6 месеца, да ги подреди и да продължи друг. Това момче, Пламен Николов, ми изглежда симпатичен, сигурно е кадърен, но няма самочувствието да взима решения“, заяви Борисов пред репортери в Котел.

По думите му няма значение кой е кандидатът, щом не е лидерът на „Има такъв народ”.

Извън коментара си за предложения от ИТН кандидат-премиер Бойко Борисов се включи в започната през седмица атака срещу финансовия министър в служебното правителство Асен Василев.

„Единственият виновен за всичко това е Румен Радев. Защото видяхме коварството му– данъчен измамник беше назначен за шеф на данъчните. Много умен измамник, според неговите съдружници, беше назначен от Радев за финансов министър“, заяви бившият министър-председател.

Според Борисов служебният кабинет и Румен Радев са отмъстили на Трифонов и са започнали да натискат за обявяване на кандидат.

„Вчера станахме свидетели и на друго – вътрешният министър призна, че се е намесил в изборите. Рашков, ГЕРБ в България пак ви победи. Пак не успя, въпреки репресиите и натиска. Направиха машинациите в чужбина”, заяви Борисов.

Той е на мнение, че държавният глава е в паника и е посял омраза.

„Радев създаде война между политическите партии. Единственият шанс, който виждам аз, е Слави да излезе и да ги озапти. За да се съберат и да управляват. Моля го, Слави, да излезе и да се разберат. Ние не искаме да управляваме. Да се съберат и да си поемат отговорността за обидите, компроматите и глупостта. Хората едно по едно почват да сравняват – и медиците виждат, че няма пари, и земеделците”, обобщи Борисов.

Той подчерта, че новите случаи на коронавирус днес са драстично повече от предишните дни. Той предупреди, че след септември нещата ще се влошат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *