Инж. Павлин Костов: Уважаваме решенията на българския съд, но гарантираме, че съблюдаваме законите!

Ръководството на „Топлофикация – Сливен“ излезе с позиция до медиите по повод решението на ВАС за ново разглеждане на издаденото комплексно разрешително на дружеството.

„Считаме, че колкото повече институции се запознаят с новите технологии, толкова повече административният потенциал на Република България ще добие опит в безопасното им използване при оползотворяване на алтернативни горива“, заяви изпълнителният директор на ТЕЦ-а инж. Павлин Костов.

Публикуваме пълния текст на позицията:

“Във връзка с решение на Върховния административен съд (ВАС) за ново разглеждане на издаденото комплексно разрешително на дружеството ни, изразяваме следното становище:

Уважаваме решението на съда, относно разглеждане от друг състав на Административен съд – София град.

При проектирането и изграждането на съоръжението е съблюдавано записаното във водещия документ – Наредба 4 за изгаряне и съвместно изгаряне на отпадъци, която е издадена от МОСВ. Инсталацията на „Топлофикация Сливен“ ЕАД е проектирана и изпълнена съгласно всички действащи нормативни уредби. В проекта е вложен трудът на най-добрите български експерти в енергетиката! За реализацията на проекта е направена инвестиция в размер на милиони левове! За последните 2 години са ни направени десетки проверки. Нито една от тях не е установила нередности. Всички тези неоспорими факти, ни дават увереност да твърдим, че всичко е извършено според закона.

Считаме, че колкото повече институции се запознаят с новите технологии, толкова повече административният потенциал на Република България ще добие опит в безопасното им използване при оползотворяване на алтернативни горива. В този смисъл по-бързото протичане на тези процеси, ще позволи по-лесно България да се интегрира към изискванията на Европейския съюз за зелена икономика и гласуваните решения по Зеления пакт от европейските лидери.

Уважаваме решенията на българския съд, но гарантираме, че съблюдаваме законите!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *