Изберете българското… крадене!

Време е да теглим чертата с няколко болезнени равносметки. 3 години след Революцията на площада и в навечерието на n-тия мандат… какво имаме:

Онова се завръща. По-лошо… То никога не си е тръгвало. Най-лошото… Така и не се намери сила, нито медийна, нито обществена, нито площадна, нито фейсбучна, която да обясни на народа си, че пачките и кюлчета в онова чекмедже бяха истински и още по-важно… те са парите на същия този народ. Не се намери сила, която да хакне съзнанието на българския народ и да обясни с думи прости: Бедни сте, защото ви крадат. На свобода са, но не защото са невинни.

Вместо това се извисиха гласове, които твърдят следното: Е да, крадохме ама поне крадохме аналогово, по народному, 2-3 милиарда, не повече… А тия сега крадат виртуално, от 100 милиарда нагоре. Ние си поръчвахме курви, тия викат джендъри. Ние пиехме уиски, тия минАха на кристали. Заложете на доброто старо аналогово класическо крадене. Изберете българското! Щото тия новите не се знае ни какво крадат, ни какво е…т. Българинът много се страхува от такива неизвестни работи.

Онова е крадлива, проста, нагла, позорна купчина гюбре, която предаде народа си. Остави 2 млн да ги ядат кучетата, 2 млн се евакуираха и една шепа фамилии овладя държавата и си гледа кефа, зиме на Малдивите, лете на Сен Тропе. И к’во от т’ва.

Има още по-страшно обяснение… Вижда, народът вижда всичко и въпреки ужасяващите доказателства, прави своя избор.

Дълбоко аналогов избор.

Войната на изтощението е към края си и с мъка трябва да признаем… Бойко е на път да я спечели. Просто той има най-много ресурс. Мазнинка му вика. Има пари, медии, глутница зависими, управленски опит, и индивидуално закупени говорещи глави.

Свободните гласове прегракнаха, умориха се и постепенно заглъхнаха. Никой не успя да обясни с факти и думи прости какви са престъпленията на ГРОБ. И по-гадното… Не успя да обясни, защо са на свобода.

И ето върнахме се в изходна позиция… По-страшното от ГРОБ е, че не се намери нищо по-добро.

От страницата на Ирина Асиова-Диамант

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *