Зехтинът спира косопада и засилва растежа на косата

Отчаяни ли сте от косопада? Искате ли да подсилите структурата на косъма и да имате една блестяща коса? Може би зехтинът ще ви помогне. Още от древни времена той се е използвал при косопад.

Зехтинът е едно от най-полезните растителни масла, което се използва за готвене, в козметиката и за лечебни цели. Отделно от всичко друго, зехтинът е незаменим при упорит косопад. Ако имате чести проблеми с косата като косопад, сухи и заплитащи се краища, зехтинът може да ви бъде от полза. Редовното използване на продукти с натурален зехтин са в състояние да поддържат здрава и жизнена коса. Той може да се използва за почти всеки тип коса. Регулярното използване на зехтина засилва растежа и драстично намалява косопада. Той е подходящ за подсилване на тънка коса, но и за укротяване на силно чуплива и къдрава коса.

В домашни условия с качествен, истински зехтин можете да си приготвите маски за коса, които да засилят растежа и да спрат косопада. Можете да комбинирате зехтин с кокосово масло.

Последното подобрява храненето на косъма и също стимулира растежа. Двете масла се смесват в съотношение 1:2 в полза на зехтина. Смесването става на водна баня при внимателно загряване, докато кокосовото масло се разтопи. Можете да използвате и фракционно кокосово масло, което е течно. Тази смес можете да нанесете върху косата си от корените до върховете. Нежно втрийте от маслото в основата на косата, за да стимулирате циркулацията на кръвта в областта на скалпа. С маслата можете да престоите цялата нощ и на следващия ден да измиете косата с обикновен шампоан. Тази маска можете да нанасяте на косата си веднъж седмично като избирате качествени масла. Комбинацията от зехтин и кокосово масло може да не е подходяща за по-мазни коси.

Комбинацията на зехтина с яйца също има много ползи за косата, основно спира косопада и стимулира растежа. Зехтинът се смесва с яйчен жълтък и така се нанася върху косата. След 20 до 30 мин. сместа се отмива с обикновен шампоан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *