Земеделският министър смени шефовете на държавните горски предприятия

Министърът на земеделието Христо Бозуков освободи досегашните шефове на държавните горски предприятия и назначи нови управители, съобщиха от министерството.

В „Югозападно държавно предприятие”-Благоевград са освободени членовете на Управителния съвет Мария Маринова и инж. Ваня Каменова.

В „Югоизточно държавно предприятие”-Сливен за директор до провеждане на конкурс е назначен Димчо Радев, а Георги Йорданов е освободен като член на Управителния съвет.

В „Южноцентрално държавно предприятие”-Смолян, „Северозападно държавно предприятие”-Враца и „Североизточно държавно предприятие” е освободен целият състав на органите на управление. Здравко Бакалов е назначен за директор на предприятието в Смолян, а Ради Иванов на това в Шумен, до провеждане на конкурс. Досегашният заместник-директор на „Северозападното държавно предприятие” Атанас Златков е упълномощен да изпълнява длъжността директор.

В „Северноцентрално държавно предприятие”-Габрово са освободени членовете на органа на управление доц. д-р инж. Георги Костов и Иван Степанов.

От съобщението става ясно, че служебният земеделски министър е отстранил назначеното в последния работен ден на предишния министър Десислава Танева ръководство на горското предприятие, в което се намира любимото ловно стопанство на Бойко Борисов „Паламара“. Става дума за „Североизточното държавно предприятие“ в Шумен, където министър Танева подписа нови 5-годишни договори с двама от членовете на управителния съвет.

Служебният министър Христо Бозуков вече смени директора на Агенцията по горите. Начело на ведомството е назначен природозащитникът Александър Дунчев – дългогодишен експерт по горски политики на WWF-България и кампаниите за опазването на горите на коалицията „За да остане природа в България“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *