За 22-и път хиляди хора излизат с искане за оставки на Борисов и Гешев

Вече 22 дни протестите срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев не стихват, а недоволните се събират отново на шествия и демонстрации из големите градове на страната. Исканията им остават същите – оставка на Борисов и Гешев, предсрочни избори, наказания за корумпирани политици и радикална промяна на политическата система.

В София протестите са разделени в няколко възлови точки – блокада на „Орлов мост“ и палатков лагер, която е от снощи, разположени са и палатки пред сградата на Министерски съвет на площад „Независимост“. Тук към 19 часа ще започнат по традиция и да се събират хилядите протестиращи, които въпреки горещините не се отказват и заявяват, че ще демонстрират срещу властта до край – докато оставките на Борисов и Гешев не станат факт.

Движението в центъра на столицата е изключително затруднено, като в следобедните часове се образуваха колони от автомобили, а полицейското присъствие е засилено.

Пред МС ще бъдат припомнени изявления на Борисов от 2013 г. в поредна нестандартна протестна акция. Организаторите – младежкият клуб към ДСБ, ще направят „преглед на печата“ за последните 23 години, за да разкажат за феноменалното издигане на бодигарда на Тодор Живков до ръководител на три правителства. Акцията е озаглавена „Мръсните дрехи на простора“ и започна в 18.30 ч.

Очаква се и друго шествие из софийските централни булеварди и улици, което практически ще парализира движението с автомобили. Трите протестни лъча най-вероятно вечерта ще се слеят пред Триъгълника на властта – пространството между Президентството, Министерски съвет и Народното събрание.

Протестни шествия се готвят още в Стара Загора, Варна, Пловдив, Велико Търново, Плевен и други градове на страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *