Задава се трус в БСП. Зарков се готви за лидерския пост

Мощен трус очаква социалистите след тежката загуба на изборите. Един от локомотивите в бъдещата парламентарна група на социалистите – Крум Зарков, вече се е устремил към лидерския пост в партията, пише Лупа.

Шансовете на младия юрист нараснали неимоверно след 11 юли, когато БСП осъмна със 100 000 гласа по-малко в сравнение с 4-ти април тази година. И 500 000 по-малко, откакто Корнелия Нинова пое кормилото на партията – както изчисли Велислава Дърева.

Вчера депутатът от БСП написа във Фейсбук, че е готов да се откаже от депутатското си място, след като БСП в Русе взе само един мандат на предсрочните парламентарни избори.

„Като водач на листата и получил най-много преференции, аз би трябвало да поема мандата. Но не мога просто да стана депутат – все едно, че нищо кой знае какво не се е случило и всичко си продължава постарому. Случи се. БСП загуби тежко”, призна Зарков и предложи Областният съвет на партията в Русе да обсъди кой е най-добрият вариант за червения депутатски мандат.

Съпартийци на Крум Зарков обаче довериха, че той всъщност няма намерение да се отказва от депутатската банка.

„Няма такова нещо. По този начин той просто прави заявка за лидерския пост”, обясниха от „Позитано” 20.

Зарков минаваше за един от доверените хора на Корнелия Нинова до момента, в който тя не видя в него истинска заплаха за председателското място в БСП. „Той нямаше такива амбиции, но Нинова мислеше, че има и му разказа играта.

Иначе, обективно погледнато, Крум има много добра подготовка – и като образование, и като интелект. Но точно неговите позитивни качества му играят лоша шега, защото Корнелия се плаши от него”, коментираха червени другари.

Още след изборния разгром на 4-ти април Крум Зарков и Янаки Стоилов бяха двамата, които поискаха оставката на Нинова. След новата, още по-смазваща загуба, Зарков се е сдобил със солидна партийна подкрепа за по-радикални действия в името на спасението на БСП. На “Позитано” 20 вече се знае, че зад него застават Сергей Станишв, Георги Гергов, Кирил Добрев, Атанас Мерджанов. Последният всъщност е човекът, който го е довел го в партията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *