Жертвите в камиона ковчег са китайци

Все още няма информация какво се крие зад трагедията

Трийсет и деветте души, открити мъртви в хладилен камион близо до Лондон, са китайци, съобщи телевизия Ай Ти Ви нюз, цитирана от Ройтерс.  Oчаква се идентификацията им да продължи дълго време. Шофьорът на камионa – 25-годишният Мо Робинсън от Лорълвейл, Северна Ирландия, е разпитван цяла нощ, но все още няма официална информация какво се крие зад трагедията.

Северноирландски полицаи са претърсили две къщи свързани с него. Едната е в Маркетхил, а другата в Лорълвейл. Семейството на Мо Робинсън казва, че скоро не са чували нищо за него и не знаят какво се случва.

Британските криминалисти подозират, че водачът на камиона е част от организирана престъпна група, която се е занимавала с трафик на мигранти.  По последни данни ремаркето на камиона е пристигнало от белгийския град Зеебрюге, като е влязло във Великобритания през пристанището Пърфлийт на Темза. Влекачът на камиона е пристигнал от Северна Ирландия и е напуснал града заедно с ремаркето около 1:05 ч. сутринта в сряда.

Екип на спешната помощ откри телата в индустриалния парк Уотърглейд в Грейс, на трийсетина километра от Лондон. От публикувани от Мо Робинсън снимки в профила му във „Фейсбук“ се вижда, че камионът е с варненска регистрация.

Товарният автомобил „Сканиа“ е бил регистриран преди повече от 2 години в България. Регистрацията е била извършена във Варна на 19 юни 2017 г. от ирландска гражданка. Веднага на другия ден товарният камион е напуснал страната ни.  Това беше повода премиерът Бойко Борисов да заяви, че и според британските служби, България няма нищо общо със случая, освен табелата на превозното средство.

Междувременно от белгийската прокуратура коментираха, че към момента не могат да кажат колко време камионът-ковчег е бил на тяхна територия. Възможно е да са часове, а може и да са дни, заяви говорител на белгийската прокуратура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *