Ето го убиецът на Любо Ченгето!

Заподозреният като убиец на бившия полицай Любомир Иванов, който беше застрелян близо до столичен мол на 25 март сутринта, е работил за легендарния бос от бившата групировка ВИС-2 Красимир Каменов-Къро, научи сензационно Lupa.bg. Наш репортер единствен успя да заснеме лицето на предполагаемия килър. Той от около 3 години работи като охранител във фирми на Каменов. Лицето, чието име не бе официално оповестено, е с криминална регистрация.

Заедно с него е арестуван още един мъж, съпричастен към екзекуцията на Любо Ченгето. Както вече писахме, двамата са задържани преди няколко часа на околовръстното на София, на кръстовището с Горна баня. В мащабната специализирана полицейска операция участваха служители на ГДНП, СДВР под координацията на главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. В момента се извършват претърсвания и изземвания на общо 7 адреса в София. Един от имотите е собственост на Къро, който от няколко години се укрива в Южна Африка.

Още след покушението на Любомир Иванов, стана ясно, че в последните 2 години той е работил за Къро, но от есента между тях е възникнало сериозно напрежение. Според източници от МВР, Любо е започнал да мами силовия бос в бизнеса с нелегални цигари и бил обвинен, че е отклонил над 2 милиона лева.

От полицията на този етап не желаят да разкриват името на поръчителя, но не отрекоха, че работят по конкретна версия. „Задържаните са криминално проявени – за хулиганство, наркотици и други”, каза главсекът на МВР, но не пожела да коментира повече подробности. „Кой е поръчал убийството – работим по различни версии. Няма да назова поръчител на този етап”, добави Петър Тодоров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *