Ето в какъв вид Клер Дейли дойде да брани сънародниците си в Поморие

Случващото се тук е цирк, отсече тя и се изниза, но журналистите я затрупаха с въпроси, без да чуят отговор на каквото и да било

 

С прозрачни шалвари и по джапанки, може би облекло като за плажа, евродепутатът от Северната зелена левица Клер Дейли пристигна в Поморие, за да брани правата на сънародниците си по време на среща чрез между засегнатите страни от комплекс „Сънсет Ризорт“ с медиатор. „Изразява загриженост във връзка с по-малко известни примери за недостатъци на върховенството на закона в България, като например отношението към собствениците на апартаменти в Сънсет ризорт, Поморие.“ Този текст влезе в резолюцията за върховенство на закона в България в Европейския парламент, благодарение на евродепутатката.

Въпросът какво не му е наред на върховенството на закона в Поморие видимо смути Клер Дейли и я накара да напусне залата, без да обели и дума по темата.

„Това е частна среща, а не пресконференция. Случващото се тук е цирк“, отсече тя и се изниза, но журналистите я затрупаха с въпроси, без да чуят отговор на каквото и да било.

На въпрос на Флагман.бг дали има апартамент в комплекса тя категорично отрече и обяви, че това е абсурдно, имот тук нямали и нейни близки. Клер Дейли обяви, че изписаното в последните дни по неин адрес в местни медии са лъжи и юристите й ще се разправят оттук нататък.Евродепутатката настоя медиите да бъдат отпратени и срещата да се проведе между нея, ръководството на „Сънсет Ризорт“ и собствениците на апартаменти. Наложи й се обаче да се срещне очи в очи и с кмета на Поморие Иван Алексиев, който дойде лично да й потърси сметка за обидата, която нанесе над общината, която ръководи.

Най-големият собственик на имоти в комплекса Боян Бонев очакваше Клер Дейли пред залата, за да й съобщи, че нейните обвинения са безпочвени клевети и ще бъде заведен иск срещу нея.

Медиаторът Елиза Николова, която видимо се чувстваше като в небрано лозе, помоли медиите да напуснат залата по време на кръглата маса. „Потърсиха ме ирландците, след което се срещнах със „Сънсет Ризорт“ и двете страни се съгласиха. Нашите разговори с Клер Дейли започнаха през януари. На среща в Брюксел обсъждахме проблемите и решихме, че е хубаво да се направи среща на място в България, заедно с институциите“, каза Николова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *