Ердоган вече уговорил завода на Фолксваген

Ключова среща между изпълнителния директор на „Фолксваген“ Херберт Дийс и турския президент Реджеп Ердоган е изчистила всички подробности около бъдещия завод на автомобилната компания. Който ще се позиционира в Турция, разказва Ройтерс.

Разговорът е бил за намаляване на данъците върху колите и според турски медии е бил поет ангажимент за промяната им от конкретна дата. Турски източник споделил пред Ройтерс, че последните неуточнени въпроси били около данъчния режим върху продажбата на автомобилите. На срещата Дийс-Ердоган било постигнато почти пълно съгласие по въпроса. Ако не изникне някакъв проблем в последния момент, инвестицията ще бъде направена в Турция, добавил източника.
Официално от концерта още не са взели окончателно решение за мястото на завода. Според редица турски медии споменаването на България като потенциален „играч“ е само инструмент в преговорите с Турция.

Преди ден в Анкара бе на посещение чешкият премиер Андрей Бабиш. Тогава той заяви, че „чуваме, че „Фолксваген“ ще правят голяма ивестиция в Турция“. Припомняме, че Чехия също ще бъде засегната от новото производство. Германците планират да преместят в новия завод производството на модели на „Шкода“ и да прехвърлят в чешките си предприятия модели на „Фолксваген“, произвеждани в момента в Германия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *