Дончева недоволна и от Нинова

Татяна Дончева даде интервю за Сашо Диков по Евроком, в което намекна, че не е никак доволна от днешните изявления на Корнелия Нинова, че запазва името и състава на досегашната коалиция около БСП. „Каква е тая широка коалиция в тясната“, попита тя.

И добави: „Няма да стане срещу някое избираемо място“. Тя направи няколко уговорки. Първо призна истинността на информацията, че още дни преди обявяването чрез близкия до Нинова сайт Епицентър на преговорите с БСП, тя ги е водила.

После даде да се разбере, че нищо не е договорено. Трето, обясни, че „вторник-сряда“ е крайният срок за разбирателство. Не отрече и че не е казала на колегите си за сепаративните преговори с Позитано. Според нея от една страна тя може да се върне в Изправи се! при Мая Манолова, Хаджигенов, Бабикян, Капон, но от друга страна споразумението им било изтекло на 4 април. Пусна и интрига, че „възпитаниците на Сашо Диков“ – т.е. Хаджигенов и Бабикян, били се опитали да регистрират своя група в миналия парламент. Което няма как да е вярно, защото те не са 10 души, за да могат да го направят. Сигурно по този повод, но може и да е случайност Мария Капон пусна в същото време във Фейсбук няколко пословици, които започна с: „Между два стола се пада долу“. И завърши: „Хитрата сврака – с двата крака“.

Дончева използва случая да каже, че Слави не можел да прави политика, както те със Сашо Диков – шоу. Също така отрече всякаква възможна подкрепа за Първанов като ляв кандидат за президент, даже каза, че се учудва, че се „бутал напред“, защото щял „да се хлъзне на паркета“.

Тя разкритикува Корнелия Нинова за нейния „троянски кон“ при президента Калоян Методиев – фаворит на председателя на БСП, въпреки че направи смехотворна прогноза за 28% на БСП на изборите, на които тя изкара 15% и то 3 дни преди вота. Според Дончева това вкарване и изкарване от президентската администрация е било некоректен ход на Нинова. Тя смята Радев за безспорен фаворит за президент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *