ГЕРБ: Милиционерите от ’97-а не могат да простят разкриването на руската шпионска мрежа

Веднага да се разсекретят всички документи, настоя проектопремиерът на Бойко Борисов

След нощното интервю на служебния премиер разбрахме, че той бил научил от медиите, че били подслушвани политици. Той е министър-председател и е в състояние да научи какво е истината. Ние също искаме да знаем каква е истината. Атаката срещу службите очевидно е продиктувана от нещо друго. Ако е нарушен законът, тези които са го нарушили, трябва да понесат отговорност. Наскоро на службите им бе дадена най-висока оценка заради шпинския скандал с Русия.

Очевидно президентът Радев и вътрешният министър Бойко Рашков не могат да простят на службите, че разбиха руската шпионска мрежа. Нашата оценка е, че атаките срещу службите са именно заради това“. Това каза Даниел Митов от ГЕРБ на извънреден брифинг. „Служебното правителство съвсем очевидно се превръща в предизборен щаб на президента Радев и служи за неговото преизбиране“, изрази убедеността си Митов.

„Призовававме всичко да бъде разсекретено и съдия да извади статистиката на разрешените разузнавателни средства и да стане ясно каква е истината. Не можем да приемем това говорене, без доказателства. Защо искат оставката на шефа на ДАР, какво общо има той с подслушванията? Службите безогледно и систематично са атакувани“, каза още Митов.

Той уточни, че е нормално да се сменят областни управители предизборно, но не и шефът на митниците, на ДНСК и редица други структури. Според него това правителство може да се нарече „Шанс за Орешарски“ 2 с кадри от неговия кабинет. „Хвърлят някаква лъжа, която повтарят многократно и убеждават хората, че има нещо нередно. Искаме да излезе истината наяве. Но да не стане така, че преди това ще отидем на избори и после ще излезе, че няма нищо, както е ставало“, обяви още Митов.

Тома Биков коментира, че сме свидетели на активно мероприятие, организирано от двама милиционери. „Преди всички избори Атанасов излиза и казва, че някой бил подслушван, а след като минат, всичко се забравя и нищо не се доказва. Убеден съм, че ще стане така. Служебното правителство сега е страна в кампанията по този начин, а не са само организатори. Шокирани се, че служебният премиер излиза и казва, че има подслушвания, защото така е чул по медиите“, каза Биков.

Той също настоя за пълно разсекретяване на документите по случая, ако такива съществуват. „Да покажат документи, имена, да потърсят отговорност, ако има незаконни действия“, категоричен бе той. „До тук чуваме само твърдения на двама милиционери от 97-а година“, обясни Биков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *