Дните на Владимир Путин са преброени, вижте кой ще го наследи

Малко вероятно е Русия да спре войната в Украйна – дори след отстраняването на президента

 

Руският журналист Михаил Зигар говори за ситуацията, която сега преобладава сред управляващия елит на Руската федерация. Според неговите източници никой вече не вярва на Владимир Путин и дните му са преброени.

„Всички мои източници в Москва са съгласни: всичко се промени след загубата на Херсон, почти никой не вярва в Путин. Най-популярното сравнение е с Милошевич. Той винаги се страхуваше да покаже слабост – и сега той я прояви и за всички е очевидно, че сега ще бъде унищожен. Остават му шест месеца“, заяви Михаил Зигар пред „Шпигел“.

„Големи руски бизнесмени, които наскоро обявиха, че идващата зима ще бъде изключително трагична за Украйна, а за Европа – ужасно изпитание, сега напълно преразгледаха прогнозите си. А армията на Русия става все по-радикална“, заяви Зигар. Според него се е загнездило мислене сред руснаците, че цялата война в Украйна е организирана от Запада и САЩ с цел унищожаването на РФ. Заради промиването на мозъците на руснаците от кремълската пропаганда е малко вероятно Русия да спре войната – дори след отстраняването на Путин. Армията ще поеме контрол над управлението и всичко ще продължи.

Логично е и кой ще е наследникът на Путин – това ще е секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев. Както каза руският историк и политически анализатор Валерий Соловей в интервю за УНИАН, това се дължи на факта, че той представлява най-влиятелната група на руския елит – „кланът на чекистите“.

„Не всички, но повечето от силовите фракции, се ръководят от този клан. Те са подкрепяни дори от част от цивилните фракции. Никой друг не смее дори да намекне за неговите амбиции, защото той разбира, че ако направи намек (да смени Путин), това ще е последното нещо, което ще каже. Ако го каже днес, то утре може да попадне в някаква странна катастрофа. Например Стремоусов има четири прободни рани по тялото, но той почина в резултат на катастрофа“, казва историкът. Николай Патрушев е смятан за сигурен наследник на Путин и от други анализатори. Вече все по-често се говори за смяната на Путин – както заради влошеното му здраве, така и заради грандиозните провали на руската армия в Украйна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *