Десподов ще играе за шампиона на България

„Лудогорец“ изненадващо се оказа печелившият в битката за подписа на Кирил Десподов, съобщи Dsport. Българският национал от няколко дни преговаряше с различни отбори, тъй като не влизаше в плановете на треньора на „Каляри“ Еузебио ди Франческо. Интерес към 23-годишния офанзивен играч имаха гръцките ПАОК и АЕК, турският „Галатасарай“, френският „Лориен“, както и няколко италиански клуба. След като пропаднаха сделката с ПАОК в играта за Десподов влезе именно шампионът на България, който в последните часове преди затварянето на трансферния прозорец успя да уреди футболиста като преотстъпен за един сезон.

Този трансферен удар ще се приеме негативно в конкурента „ЦСКА-София“, тъй като Десподов минаваше за един от любимците на собственика на клуба Гриша Ганчев преди да премине в „Каляри“ през януари м.г. срещу 3,5 млн. евро. Така се прие преди това и привличането на Антон Недялков в „Лудогорец“.

Десподов така и не успя да се наложи в „Каляри“ за близо година и половина. В началото той имаше трудности с адаптацията и контузии. След това бе пратен под наем в австрийския „Щурм“ (Грац), където изнесе добър сезон 2019/20. След това той се завърна в италианския клуб с надеждата да се наложи, но бе диагностициран с COVID-19 и това наруши подготовката му. Все пак Ди Франческо го пусна в официален мач този сезон – за 10-ина минути при домакинската загуба с 0:2 от „Лацио“ на 26 септември.

Футболист №1 на България в момента е на лагер с националния отбор, но се очаква да бъде представен от „Лудогорец“ утре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *