Горан Благоев е свален от екран в БНТ, защото отиде при Цветанов

“Преди един час бях извикан от от програмния директор на БНТ г-н Ивайло Огнянов в присъствието на неговите заместници, за да бъда уведомен, че предаването “Вяра и общество” по решение на УС на БНТ е свалено от ефир, аз вече не съм нито негов водещ, нито негов изпълнителен продуцент”, това написа на страницата си във Фейсбук Горан Благоев, водещ на предаването по БНТ предаването “Вяра и общество”.

” Мотивите му, цитирам: във връзка с всичко онова, което стана напоследък около предаването и това, че ти не криеш, че си член на партия, УС прецени, че при тази ситуация ти не можеш повече да водиш предаването. Не си уволнен, оставаш изпълнителен продуцент на извънредните предавания, свързани с националния и църковния календар. Край на цитата.

Само ще уточня, че решение на управителния съвет все още не ми е представено. Според вече публикуваната програма на БНТ за тази седмица на 10-ти октомври във времето на предаването е предвидено предаването “Религията днес” – както ми беше обяснено с нов водещ и с нов изпълнителен продуцент. Желая им успех!!!”, написа Благоев.

На 20 септември Горан Благоев стана един от учредителите на партията на Цветан Цветанов “Републиканци за България”.

По-рано Благоев заклейми Светия синод, че не бил на площада да подкрепи протестите срещу правителството на Бойко Борисов.

Журналистът работи в БНТ от 1990 г. Освен водещ той е и автор на десетки документални филми, репортажи и статии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *