„Десният“ Игнатов върти бизнес с ортак на депесар! Строи жилищна сграда в София

Кандидатът за кмет на София се оказа близък и с братя Милен и Георги Велчеви, които представляват руската банка ВТБ у нас

Кандидатът за кмет на София на „Демократична България“ Борислав Игнатов се оказа в близки отношения с ортак на един от ключовите шефове на ДПС. Варненският архитект, който се прочу покрай порното с червения вибратор на приятелката си, има общ бизнес със Илия Донков, който пък е съдружник на с бившия шеф на Агенцията за чуждестранна помощ Едиз Юнал Лютфи, син на основателя на ДПС Юнал Лютфи.

В края на миналата година, кандидат-кметът на „Демократична България“ е закупил терен в столичният квартал “Кръстова вада” с инвестиционна цел. Игнатов и Илия Донков заплащат 301 197 лв. за 700 кв. м., или 430 лева на кв.м. Борислав Игнатов твърди, че имотът е придобит със заем от Райфайзен банк“. Неговите намерения са там да бъде построена жилищна сграда с 9 апартамента.

В родната си Варна Игнатов е инвестирал в имоти чрез две фирми – “Бигнатов Студио Ню Йорк” ЕООД, което през 2008 г. купува за 160 000 лв. апартамент от 85 кв. на ул. „Княз Дондуков“ 4 и “Би Ес Си Ню Йорк” ООД, което придобива през 2016 г. терен от 865 кв. м. за 117 349 лв. в кв. Бриз. Според „Бивол“, впоследствие на терена е построена двуетажна сграда с два апартамента по 171 кв. м., които само преди няколко дни са апортирани от “Би Ес Си Ню Йорк” ООД в две отделни дружества “Би Ес Си” 1 ЕООД и “Би Ес Си” 3 ЕООД.

Оказва се още, че кандидат-кметът на „Демократична „България“ има връзки с братя Георги и Милен Велчеви, които представляват ВТБ в България. По думите на бившия собственик на КТБ Цветан Василев, в момента руската банка притежава повечето от активите на фалираната банка, включително и „Виваком“. В “Би Ес Си Ню Йорк” Борислав Игнатов е съдружник със строителният предприемач Стефан Петков. Той е бивш управител на “Краун Хотел Мениджмънт” на Георги Велчев. И двете “апартаментни” фирми Би Ес Си 1 и 3 се управляват от Стефан Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *