Депутат на Слави: Никой не иска Кирил Петков и Асен Василев

Бившият депутат и вероятен нов водач на листите на Слави-Трифоновата Има такъв народ за изборите Радостин Василев се е нагърбил с тежката задача да се превърне в един от трубадурите на учиндолския лидер за омаловажаване на фактора „Продължаваме промяната“. Както вече неколкократно дадоха заявка от ИТН, те не смятат да влизат в общи действия нито преди вота на 14 ноември, нито след него с бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, а от публикация на адвоката и екс шеф на парламентарна комисия стана ясно, че атаката срещу новите звезди вече е в ход.

Василев твърди, като за подложка ползва статия на местна медия, че всъщност електоралната подкрепа за ПП е нищожна и че социолозите за пореден път са си измислили минимум 11 на сто гласове на вота за дуо „Харвард“ и се опитва да го докаже чрез последната среща на Асен Василев не къде да е, а в родния на Дългия Плевен. Там според публикацията, екс финансовият министър бил посрещнат от едва трийсетина души, включително журналистите.

 

„В политиката е като в любовта, каза Слави Трифонов. Да я спасиш от собствените си грешки е трудно и почти невъзможно. Също като във филма „Москва не вярва на сълзи”. Петков и Василев доста сгрешиха. С изхвърляния и неистини. Трудно ще спасят „всенародната любов”, която се лее към тях от телевизорите и интернет. Вижда се, усеща се, че е неискрена. Пресилена, агресивна, претенциозна и меркантилна. Мислещите хора няма да я споделят на 14-ти ноември.

Колкото и да плачат за нея Василев и Петков. Само че, Москва не вярва на сълзи, а Плевен – на Харвард“, коментира правистът на ИТН.

Според Plevenpress.com ситуацията е била следната: На 27 септември Асен Василев е бил сам на среща с избиратели в града, без политическата си половинка Петков. Събрали се не повече от 30 души, а след това във фейсбук страницата от ПП написали: „Приятели, днес в Плевен приключи първата обиколка в страната на Кирил Петков, Асен Василев и екипът на Продължаваме Промяната. В Пловдив, Стара Загора, Хасково, Велико Търново и Плевен се срещнахме и разговаряхме с много чудесни хора, които искат промяна за България”, заради което Радостин Василев се захваща с острите критики срещу новия проект.

И допълва малко по-късно с нов коментар решението на ПП да привлекат основателя на известна куриерска фирма към листите за депутати с думите: „Държава, в която министър ползва ценни данни от куриерска фирма, за да определи състоянието на икономиката по региони, а не данни от НАП, НОИ и НСИ, не може да бъде унищожена. НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! НЯМА ТАКЪВ СМЯХ!“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *