„Демократична България“ няма да участва в правителство на ГЕРБ или БСП

“Демократична България“ няма да участва в правителство на Бойко Борисов или Корнелия Нинова. Ние претендираме да получим мандат от президента за съставяне на кабинет и правителство. Претендираме БСП да подкрепят наше правителство, но няма да подкрепим правителство на Корнелия Нинова“, каза съпредседателят на “Демократична България“ Атанас Атанасов в сряда пред бТВ.

Той отхвърли спекулациите за наличие на общи действия с БСП. Атанасов обясни, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е разговаряла с неговия колега Христо Иванов и е предложила опозицията единствено да координира наблюдателите си в деня на вота, за да се ограничи възможността за манипулации.

Опозиционните формации имат сериозни притеснения относно организацията на изборите.

„Виждаме, че здравният министър всеки ден има някъде кампания, щял да се кандидатира за народен представител, а здравен протокол за провеждането на изборите все още няма. Това се прави умишлено. Основната цел на управляващите е да ограничат избирателната активност“, допълни той.

Атанас Атанасов ще бъда водач на листата на “Демократична България“ в 23-ти МИР в София, а Христо Иванов ще бъде също водач на листа в столичен район.

„Този вот е „за“ или „против“ корумпираната Борисова държава. Сложете едни ръкавици и една маска и въпреки всички заплахи, идете и гласувайте. Управляващите имат интерес от ниска избирателна активност, защото чиновническата армия чака“, призова Атанасов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *