ДБ не вярва на експертизата, че снимките от спалнята на Борисов са фалшиви

Това бе една добре скроена акция. Главният прокурор отказа да даде смислен отговор, питах го кога ще подаде оставка и това видимо много го ядоса”, заяви по повод петорната експертиза на снимките от спалнята на Бойко Борисов депутатът от ДБ Антоанета Цонева в предаването на БНТ.

Цонева определи петорната експертиза на снимките от спалнята на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за която говори чешкия евродепутат Томаш Здеховски, като лошо скроен ПР и категорично не вярва на заключенията и.

“Няма такава експертиза за снимките от спалнята. Това е доста зле скроена ПР акция с участието на евпродепутат от ЕНП.” – изтъкна тя.

“Диалог, търпение и научени уроци от допуснатите грешки е формулата на успеха за съставяне на правителство с третия мандат. Трябва да си дадем ясна сметка, че трябва да се коригират съществуващите дефицити. Да се структурира добре процеса по взимането на решения, комуникацията между партньорите в управлението и да има ясен план – управленската програма между трите формации за първия мандат е много добра, към нея може да бъдат добавени и още неща”, заяви тя.

Ако от “Демократична България” получат третия мандат, ще преговарят с всички партньори от досегашното управление.

“Стратегията, която следва да приемем, трябва да отговаря на нуждите на времето – имаме тежки кризи: война на няколкостотин километра, енергийна криза, продоволствена криза в международен план, ако щете. Отговорът на тези задачи е търсене и взимане на решения и тук трябва разграничение – червени линии срещу решения. Четвърти предсрочни избори не са силно решение.”, изтъкна тя.

Цонева допълни, че една много ясна програма с много ясни задачи и конкретни срокове би вдигнала много темпото на работа.

“Ние имаме нужда от по-високо темпо. Имаме и много голяма степен на готовност и затова не искаме да прекъсваме процеса. Съдебната реформа, например – някои закони вече са внесени, други са публикувани за обществено обсъждане. Има и други законопроекти, които засягат живота на хиляди хора. Всички тези неща са възможни да се случат, ако вдигнем темпото, повишим ефективността във взаимодействието и ясно и ефективно комуникираме с обществото защо правим едно или друго.” – подчерта тя.

Антоанета Цонева беше категорична, че от “Демократична България” не търсят и няма да допуснат разговор за съвместно управление с ГЕРБ. Отрече и обвиненията за влияние на американския посланик върху политическата формация. Уточни, обаче, че когато е необходимо парламентът да вземе на решение, за което се изисква мнозинство от две трети – като изборът на Инспекторат и членове на ВСС, например, тогава и опозицията ще трябва да се включи.

Запитана дали партията ще подкрепи идеята освен с машини да се гласува и с хартиена бюлетина, тя отговори:

“Не, защото това ще създаде лавина от грешки заради смесеното гласуване. Освен това има огромен брой недействителни бюлетини – 4,6% бе на предишния вот. Не можем да си го позволим. Битката ни с хартиената бюлетина продължава”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *