Гришо разпространи заразата

Треньорът на Димитров и последният му съперник Борна Чорич също са болни

 

Григор Димитров разпространи заразата с коронавирус. Доста от контактните с него също са с КОВИД-19, като очаквано я пипнаха треньорът му Крис Гро и последният му съперник Борна Чорич.

Един от работниците в залата за баскетбол, където в петък тенсистите играха приятелски мач, също е дал положителна проба. „Гилберт, Планинич, Палокай и аз играхме срещу тенисистите. Григор бе пълен от енергия. Ръкувахме се, пляскахме с ръце. На следващия ден бе като парцал срещу Борна. Самоизолирам се за 14 дни. Лошото е, че имаше и много деца“, обяснява Карло Уляревич от баскетболния отбор на Задар.
Световният №1 Новак Джокович е отказал да бъде тестван в Хърватия и се прибра в Белград, като е склонил да даде проба и сега се чакат резултатите.

С КОВИД-19 е треньорът на Джокович Марко Паники, който отговаря за физическата му подготовка. Но основният му наставник Горан Иванишевич е здрав.

Всички, свързани с „Адрия тур“ в Белград и Задар, ще бъдат тествани. Финалът в Задар между Джокович и Андрей Рубльов (Рус) не се игра след съобщението на Григор, че е положителен. Не е изключено и последните турнири от веригата да бъдат отменени.

„Не може да знаем къде се е заразил Григор. Пристигна в Задар от България, може да е от там. Пожелаваме му бързо възстановяване“, заяви Иванишевич. Той е шеф на турнира в Задар. А Джокович отнесе доста критики за „Адрия тур“, който може да се окаже бомба за КОВИД-19, а също така и да стане ясно, че скоро тенис с публика няма да има.

„Безотговорен“, нарича Джокович американският в. „Ню Йорк Таймс“, докато английският „Индипендънт“ е още по-директен: „Що за глупаво поведение?“. „Докато гледахме снимки от турнира, всичко това изглеждаше ужасно не на място и като голяма грешка. Оправяй се бързо, Григор“, написа в туитър френската тенисистка Ализе Корне.

След завръщането си от САЩ Гришо е бил само в Сърбия, Хърватия и България. Той бе в родния Хасково, където направи тренировка, но се снима с много деца, дава интервюта, срещна се с кмета на града и т.н. Гришо вече е под карантина в Монако, където по принцип живее. А заразата може да е пипната в Белград, където нямаше никакви мерки, а след турнира всички бяха и на дискотека.

„Искам да се уверя, че всеки, който е бил в контакт с мен през тези изминали дни, ще се подложи на тестове и ще вземе необходимите предпазни мерки. Съжалявам за всяка вреда, която може да съм причинил. Сега съм вкъщи и се възстановявам. Благодаря за вашата подкрепа и моля, бъдете в безопасност и здрави“, написа в инстаграм Гришо.

А световният №3 Доминик Тийм очаква Гришо и Чорич на демонстративния турнир в Кицбюел в началото на юли, стига двамата да се излекуват дотогава. „Решението къде евентуално да играят трябва да вземат техните мениджъри“, се казва в съобщението на австрийците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *