Гладни социолози президенти сънуват

Интересно проучване е направила агенция „Барометър“. Гледам и не вярвам на очите си.
Видиш ли, според тях, евентуално на бъдещите президентски избори, Борисов имал надмощие над Радев, а на трето място хората като президент биха припознали Шкембе войвода, тъй като бил най-уравновесен /!!!/. Дори и Слави и Маяма им се вписвали в прогнозите. Че и Ахмед Доган.
Главната Мутра на Републиката последните сто дни се укрива и е в нелегалност по гори и полянки и сред кравешката популация, като не смее да се появи на улиците в София. Как според пишман социолозите хората ще го изберат, не става ясно. Или може би мотивът е, че когато ти си правиш изборите и си броиш гласовете, може всякакви да си ги изкараш.
Но признавам, с Шкембе войвода се оляха. Този човечец, който смята, че е напълно приемливо да води военен парад по дънки и с карирано сако и е известен не с някакви умения в политиката, а по-скоро на трапезата и в корупцията, е еднакво ненавиждан и от обикновени хора и от патриоти и дори от част от собствената си организация. Как така го припознаха, отново нямам обяснение. Но пък съм оптимистка – винаги може да стане по-зле положението – представете си Каракачанката като президент и ГМР като премиер и ужасът вече ще бъде пълен.
Истината е, че Президентът Радев няма реална конкуренция за втори мандат. Хората го признават за лидер и държавник, като той с нищо не се е компрометирал, въпреки неистовите опити на гербоидите да очернят не само него, но и всички свързани с него лица. Но все пак истината се знае и трудно се преглъща от мутрите.
Този път социологическите напъни за манипулация не минават. Хората вече нито са толкова глупави, нито толкова наивни. И ставате жалки, когато в опит да си заработите парите, си плюете на дипломите, ако, разбира се, имате такива!
Елена Гунчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *