Гешев разпореди проверка на записите и снимките с Борисов

Предстои проверка на автентичността на записа и снимките с премиера Бойко Борисов. Това обяви главният прокурор Иван Гешев, който обаче за пореден път подчерта, че обвинението не гледа добре на анонимки в социалните мрежи. Това били записи от неустановени източници, а не от официцален източник. Самата прокуратура винаги излиза с името си, добави Гешев, най-вероятно визирайки разпространените от спецпрокуратурата чатове между Пламен Бобоков и президентския съветник Пламен Узунов.

Известно ми е, че има проверка за записите и снимките. Конкретният наблюдаващ прокурор ще прецени дали да съобщи данни, коментира Гешев по време на посещението си в Сандански.

“Българската прокуратура, докато съм главен прокурор, няма да прави компромиси и няма да има недосегаеми независимо дали става въпрос за министър-председател, президент, секретар, министър, депутат, ром или циганин, турчин или друг български гражданин. Подходът към всички ще бъде един и същ. Разграничителната линия е дали се нарушава законът, това е едниственото нещо, с което ще се съобразява българската прокуратура. Ние няма да съобразваме и не се съобразяваме действията си с политическите последствия, те са проблем на политиците, да си ги решават те. Ако искат да няма политически последствия, да си правят правилен кадрови подбор и да спазват закона”, категоричен бе Гешев.

Преди два дни сайтът “Биволъ” публикува техническа експертиза на снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов, която, според изданието, показва, че в тях няма монтаж и допълнително обработване с фотопрограми. Медиата заедно с друго издание – “E-вестник” са дали за анализ девет кадъра, изпратени до медиите.

В НСО започна проверка, за да установи как премиерът е сниман докато спи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *