ГЕРБ щели да се проветряват преди изборите догодина

Очакват се повече нови лица в партията

 

„Проветряване, повече нови лица, нови хора, които да мислят с главите си. Дето се вика, 10-15 години нямаше голямо значение дали са на отделните градове. Сега има вече много голямо значение, а и в тази нова политическа ситуация на популизъм буквално си трябват авторитети.“

С тези думи премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обясни пред икономисти от Центъра за дясна политика и пред журналисти как в ГЕРБ ще се готвят и явят на парламентарните избори през пролетта на 2021 г., съобщава БНР.

На дискусията премиерът бе заедно с финансовия министър Владислав Горанов, според когото част от съпротива срещу влизането на България в еврозоната е свързана с геополитиката: „Сега ти не може да разсъждаваш дали ще си купиш МиГ-29 или ще си купиш Ф-16. Те и двете машини летят. Натам ли си, нямаш избор вече, тоест процесът става необратим геополитически“.

Той разкритикува висшето ни образозование с думите, че родителите у нас плащали десетки хиляди за университет в чужбина, защото алтернативата у нас била следната: „Просто излизаш осакатен, с четири години загубени“.

Той не пропусна и темата за намаляването на данък добавена стойност (ДДС), чийто противник е, и прогнозира, че със стъпки, които „руинират“ косвеното облагане, ще се стигне до момент, в който „ще се почеше някой премиер по главата, че няма какво да харчи“. „Данъчната система трябва да е максимално проста, максимално справедлива, с максимално широка база, без изключения, без отстъпки“, е мнението на финансовия министър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *