ГЕРБ обвини ЦИК в манипулация на изборите

Два дена се чуди радевата машина как да направи тази работа, обяви партийният водач Бойко Борисов

От ГЕРБ обвиниха Централната избирателна комисия (ЦИК), че умишлено забавя обработката на изборните протоколи, за да манипулира изборните резултати.

Твърдението дойде директно от партийния лидер Бойко Борисов. “Два дена правят чудеса хората да сменят процентите, да ни падне едно мандатче”, обяви бившият премиер на брифинг в партийната централа.

Като доказателство Борисов използва факта, че близо 24 часа (от 13.30 часа на 12 юли) на сайта на ЦИК остава обявлението, че са обработени 98.92% от протоколите на секционните избирателни комисии (СИК) в районните комисии. Както и 82.02% от протоколите на избирателните секции в чужбина. “Нали щеше по-бързо да излиза изборният резултат? Два дена не могат да преброят два процента! … А за една нощ са преброили 95 процента!”, гръмко посочи той. И се тросна: “А през това време ми пращат призовка. Плашат ме!”

Подкрепиха го кандидат-депутатите Георг Георгиев и Тома Биков, които нападнаха ЦИК, че е оставила секционните комисии в чужбина без инструкции след края на изборния ден и са причинили хаос. Затова поискаха оставката на комисията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *