ГЕРБ и „Обединени патриоти“ са пред челен сблъсък за Пловдив

Славчо Атанасов се стяга за пети път да е кандидат-кмет

Управляващата коалиция е пред челен сблъсък в битката за кметския стол в Пловдив. В момента в ГЕРБ текат номинации за кандидатура, като прогнозите са, че ще бъде издигнат областния управител Здравко Димитров. Успоредно с това ВМРО съобщи, че ще подкрепи депутата от „Обединени патриоти“ Славчо Атанасов. Той е неизменен участник в кметското състезание от 2003 г. насам, като веднъж победи – през 2007 г., когато бе подкрепен от ГЕРБ, заедно с националистически и други формации.

Сега обща кандидатура зад него е единствено в сферата на теорията. Самият Атанасов заяви днес, че се надява на широка патриотична подкрепа. От НФСБ оцениха високо кандидатурата му, но и уточниха, че разговори за него в рамките на националистическата коалиция засега не са водени. Мнението на „Атака“ към момента е неясно.

На последните два вота Атанасов даде сериозен отпор на Иван Тотев (ГЕРБ), който пък обяви в понеделник, че няма да се състезава наесен.  Ако заканите се сбъднат и Атанасов наистина се кандидатира, това ще направи борбата с претендента на ГЕРБ оспорвана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *