Ген. Атанас Атанасов: По границите е пълна анархия

България не е подготвена за кризата с бежанците, счита лидерът на ДСБ

По границите на България, на контролно-пропусквателните пунктове, е пълна анархия. Вижте как Полша, как Румъния посрещнаха бежанците, България е неподготвена”. Това заяви в ефира на Нова тв лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

„На едно КПП е по един начин, на друго – по друг. Днес привикваме шефовете на ДАНС и агенцията за бежанците, за да видим какво ще правим“, коментира Атанасов. Той бе категоричен, че няма причина партиите в коалицията да си затварят очите за проблемите, а точно обратното – длъжни са да реагират. „Моята задача е по реда на парламентарния контрол да изясняват дефицита“, заяви Атанасов в отговор на въпрос защо се оплаква, след като партията е част от управлението.

Според Атанасов дефицитите в подготовката на България се дължат основно на службите. “Има ли провал – че заявиха пред НС, че няма да има война в Украйна? Има. Аз съм убеден, че има агентура в службите“, коментира Атанасов. Той нападна остро и президента Румен Радев по повод призива му българското небе да се пази от български самолети с български пилоти.

„Съгласно Конституцията вътрешната и външната политика се провеждат от МС. На няколко пъти ми се налага да казвам на г-н Радев, че в момента не управлява служебно правителство. Този манталитет да прави оперативки като шеф на военновъздушните сили още му е в главата. Правителството има правилно поведение въпреки някои колебания, ясно е, че нямаме окомплектовани като хората самолети и че всички дефицити в българските въоръжени сили, ако се наложи, трябва да бъдат попълвани от съюзниците“, коментира Атанасов. Според него президентът си прави пиар акции, за да се хареса на русофилите в българското общество. БСП също се стреми да им се хареса, това е риск за коалицията, призна Атанасов. Той обаче категорично отказа да коментира идеи за преформатиране на мнозинството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *