В разгара на чумата Борисов обсъжда проблемите на борбата

Премиерът Бойко Борисов проведе първата си официална среща за седмицата. Тя обаче не бе свързана с някой от актуалните проблеми в страната, като разпространението на свинската чума, например. Борисов прие в Министерския съвет президента на международната федерация по борба Ненад Лалович, а след това пусна снимки от събитието на профила си във „Фейсбук“, като написа:

„Проведох среща с президента на Международната федерация по борба Ненад Лалович, с когото разговаряхме за развитието на бойните спортове в България. Той е специален гост на Световното първенство по борба за кадети, което се провежда в зала “Арена Армеец” от 29 юли до 4 август. Догодина страната ни ще бъде домакин на последната олимпийска квалификация за Токио 2020.“

За въпросното световно първенство спортното министерство одобри в началото на годината и отпусна държавна помощ за организиране в размер на 350 000 лв. Догодина пък страната ни ще бъде домакин на олимпийския квалификационен турнир по борба за Токио 2020, за който също ще има държавна помощ.

На срещата в Министерския съвет бяха още министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на БОК Стефка Костадинова, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и шефът на българската федерация по борба Христо Маринов.

Те са обсъдили с Борисов и кандидатурата на България за домакинство на световно първенство по борба за мъже и жени през 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *