В болница „Лозенец“ подслушвали високопоставени пациенти?

В болница „Лозенец“ е имало монтирани микрофони и камери в болничните стаи, с които са подслушвани високопоставени държавни служители, пациенти в лечебното заведение. Това твърди сайтът за разследвания Bird.bg, позовавайки са на проверка, извършена от новото ръководство на бившата правителствена болница. Сайтът пише също, че документите са предоставени на здравното министерство.

Нямаме такава информация официално, каза пред БНТ днес зам.-министър Димитър Петров. Той обаче потвърди, че в болничните стаи е имало камери и микрофони.

„По отношение на доклада, новият съвет на директорите констатира начина, по който е осъществявано видеонаблюдението и това, че то би позволило да бъдат подслушвани в съответните стаи, където се лекуват такива висши служители и е имало възможност те наистина да бъдат подслушвани и то от фирмата, която е наета“, заяви Петров.

Той уточни също, че „това е констатирано от председателя на съвета на директорите още първите дни след влизането му в ръководството на болницата“. По думите на Петров компетентните органи са сезирани по случая и МЗ очаква те да си свършат работата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *