Волейболистите на България биха Франция в Берлин

България стартира с впечатляваща победа в олимпийската квалификация в Берлин. “Лъвовете” биха суперфаворита Франция с 3:2 гейма (23, -17, 22, -19, 8) за 2,07 часа и дадоха сериозна заявка за излизане от групата. Стартът в легендарната зала “Макс Шмелинг Хале” е мечтан, но още по-впечатляваща е играта и желанието на момчетата на Силвано Пранди.

Особено в тайбрека, в който всички елементи на българите вървяха, с което отказаха слисаните “петли”. Нашите волейболисти забиха 101 т., докато французите завършиха със 103. Топреализатор стана Цветан Соколов с 23 точки. Мартин Атанасов добави 15, а Виктор Йосифов 12. За французите Жан Петри вкара 20 т., а Ървин Нгапет 17. За “петлите” това беше втори мач в групата, след като на старта французите разбиха Сърбия с 3:0. България играе с “плавите” в сряда, а във вторник с Нидерландия.

В класирането води Франция с 4 т., пред Сърбия 3, България 2 и Нидерландия 0. Първите два отбора обаче са с по два мача. В другия мач от втория кръг на група В Сърбия разби “лалетата” с 3:0 (18, 18, 17).
В другата група водят Германия и Словения с по 3 т., а Белгия и Чехия са без актив.

Според регламента за 1/2-финалите се класират първите два отбора от двете групи. Виза за Олимпиадата взима само победителят в европейската квалификация.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *