Владислав Горанов е собственик на хипермаркет!

Бившият министър на финансите Владислав Горанов превърна купените от него офиси в София за 752 994 лева в „магазин за здраве“. Фирмата му е преустроила помещенията в блок 11 на бул. „Цариградско шосе“ 16 в магазин за пакетирани хранителни добавки и витамини.

През май миналата година, фирмата на Горанов „Трилема кансълтинг“ ЕООД получава разрешение за промяна на предназначението на имотите от главния архитект на столичния район „Изгрев“. Ескминистърът и настоящ бизнесмен обединява в общо помещение имотите си – банковия офис от 145 квадрата и намиращата се с съседство учебна занималня от 136 квадрата. Така на партера на блока в скъпарския квартал се появява огромен магазин, в който се продава козметика, диетични добавки, здравословни храни, мед и пчелни продукти от целия свят, етерични масла и т.н.

По изчисления на експерти, за покупката на имота, основния ремонт и преустройването му Владислав Горанов е платил най-малко 1,3 млн. лв. Това е сума, която той като дългогодишен държавен чиновник е невъзможно да спести от заплата.

Бившият финансов министър на ГЕРБ е декларирал за последно пред държавата, че има 76 193 лв. на влог, а неговата съпруга – още 11 500 лв. Той има консултантска фирма, която още не е публикувала годишен финансов отчет.

Владислав Горанов беше финансов министър в последните два кабинета на Бойко Борисов. Той напусна поста на 24 юли миналата година. Тогава Борисов обяви, че ще отстрани министри поради съмнения, че обслужват ДПС и бившия депутат бизнесмен Делян Пеевски. Един от отстранените бе именно Горанов. В имуществената си декларация за 2019 г. той декларира два апартамента – от 82 кв.м, придобит през 2007 г., и 50 кв.м, придобит през 1997 г. Той декларира, че ползва безвъзмездно апартамент от 180 кв.м., който е предоставен от кръстниците му. Жилището се намира в луксозния комплекс „Есте хоум“, построен от фирма на братя Домусчиеви. Три години спецпрокуратурата не можа да приключи разследването за апартамента, в който живее Горанов.

От Дубай Васил Божков обяви, че е дал над 60 милиона лева на Бойко Борисов и Владислав Горанов като рекет, за да не закачат хазартния му бизнес в България. Божков казва, че за всякакви въпроси, свързани с Държавната комисия по хазарта, той е държал връзка лично с Горанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *