Български футболист бе хванат с кокаин

Стефан Христов бе принуден да разтрогне договора си с „Монтана“, след като бе уличен в притежание и употреба на наркотици

Наш професионален футболист се забърка в тежък скандал, след като бе уличен в употреба и притежание на кокаин и шофиране под въздействие на наркотично вещество. Според в. „Конкурент“, нападателят на втородивизионния „Монтана“ Стефан Христов е бил спрян в неделя сутрин около 10 ч. от пътни полицаи в града. При проверката 32-годишният футболист дава положителна проба за кокаин. По-късно е претърсена и хотелската му стая, в която е открито прахообразно вещество с тегло 1,3 грама. По-късно е установено, че това също е кокаин.

Веднага е започнало досъдебно производство срещу Христов. Според „Спортал“, от ръководството на „Монтана“ реагира светкавично на скандала и прекратява договора на футболиста. Интересното е, че инцидентът се е случил на следващия ден след първия гол на Христов с екипа на „Монтана“. Той донесе равенството 1:1 при гостуването срещу „Миньор“ (Пк) в X кръг на Втора лига.

Стефан Христов премина в „Монтана“ през юни, след като преди това натрупа богат опит в Първа лига. Нападателят има общо 121 мача и 16 гола в елитната ни дивизия с отборите на „Любимец“, „Витоша“ (Бистрица), „Дунав“ и „Царско село“. Играл е още в „Спартак“ (Пл) и „Етър“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *