Българският премиер ще говори на онлайн сесия на ООН по “разни” въпроси

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Общия дебат на 75-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН, който ще се състои от 22 до 30 септември, съобщи правителствената пресслужба. Темата на дискусията е: „Бъдещето, което искаме, и ООН, от която се нуждаем: потвърждаване на колективния ни ангажимент към мултилатерализма – справяне с пандемията COVID-19 чрез ефективни многостранни действия“.

В своето изказване Борисов ще представи позициите на България по широк спектър от въпроси, включени в дневния ред на сесията и представляващи интерес за нашата страна в регионален и глобален план,  като ще акцентира върху необходимостта от тясно сътрудничество и координирани действия при изпълнението на целите, чиито главен принцип е „Никой да не бъде изоставен“, поясняват от МС.

Заради пандемията, причинена от коронавируса, световният форум ще се проведе изцяло онлайн, а не в централата на ООН в Ню Йорк.

А днес Бойко Борисов ще участва в първата за Десетилетието на действието Среща на високо равнище по устойчивото развитие, организирана от генералния секретар на ООН Антонио Гутериш. Тя също ще се проведе онлайн.

Тази година България отбелязва 65-годишнина от приемането й за член на световната организация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *