Българин брои 10 млн. евро за луксозния апартамент на Джефри Епстийн в Париж 

Луксозният парижки апартамент, някога собственост на покойния финансист Джефри Епстийн, арестуван за сексуални престъпления, е продаден за малко над 10 млн. евро на български бизнесмен

 

Луксозният парижки апартамент, някога собственост на покойния финансист Джефри Епстийн, арестуван за сексуални престъпления, е продаден за малко над 10 млн. евро на български бизнесмен, информира Bloomberg.

Жилището с площ oт 685 кв. м, което представлява два обединени апартамента, декорирани от известния дизайнер Алберто Пинто, се намира в “една от най-разкошните сгради” на Авеню Фoш и предлага изглед към Триумфалната арка, според вече неактивната обявата на уебсайта на Sotheby’s.

Част от сумата, платена за апартамента, ще отиде за покриване на искове на жертви на Епстийн, според адвокат на наследниците на финансиста.

Епстийн беше арестуван през юли 2019 г., при завръщането си от Франция в САЩ, по обвинения в трафик на момичета с цел сексуална експлоатация. Финансистът беше открит мъртъв в килията си месец по-късно, но разследването на неговите помощници продължи и включваше и обиск на апартамента му в Париж.

Сделката между JEP – френска компания, собственост на наследниците на Епстийн, и Георги Тучев е финализирана на 29 юни, информира Bloomberg, след като от изданието са се запознали с нотариалния акт.

Брокер по сделката е Propriétés Parisiennes Sotheby’s International Realty срещу комисиона от 420 000 евро. Жилището първоначално е обявено за продажба на цена от 11.9 млн. евро.

Продажбата на имота е потвърдена от Даниел Уайнър, адвокат на съизпълнителните по наследството на Епстийн.

Жилището, което се намира на втория етаж, рапзолага с високи 5 метра тавани, няколко приемни и спални, в това число основна спалня с облицована с мрамор баня, сауна и фитнес, според нотариалния акт и обявата.

При обновяването му преди близо две десетилетия Епстийн е добавил и стая за масажи.

Според Уайнър, наследниците на Епстийн вече са изплатили над 121 млн. долара на 136 души, които са го обвинили в сексуален тормоз.

57-годишният Тучев основава преди три десетилетия семейната компания за производство на пластмасови опаковки и капачки Готмар. В интерво наскоро дъщерята на Тучев заявява, че компанията е генерирала общи продажби в размер на над 120 млн. евро през 2020 г., пише Bloomberg.

Други имоти на Епстийн също бяха обявени за продажба. Неговата градска къща в Манхатън беше пусната за продажба около година след смъртта му и закупена от ръководителя в Goldman Sachs Group Inc. Майкъл Дафи за 51 млн. долара през 2021 г.

Два частни карибски острова, собственост на Епстийн, също бяха обявени за продажба по-рано през годината на цена от 125 млн. долара. Впоследствие цената беше намалена, а двата острова вече се предлагат поотделно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *